Βλαντιμίρ Πούτιν σε Εμανουέλ Μακρόν: Ξέχασες τι έπαθε ο Ναπολέων

Βλαντιμίρ Πούτιν σε Εμανουέλ Μακρόν: Ξέχασες τι έπαθε ο Ναπολέων Facebook Twitter
Βλαντιμίρ Πούτιν/ Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος χαρακτήρισε τη Ρωσία ως απειλή για την Ευρώπη και ανέπτυξε την ιδέα της γαλλικής πυρηνικής ομπρέλας για την προστασία άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Ρώσος πρόεδρος, χωρίς να κατονομάσει τον Μακρόν, έκανε ιστορική αναφορά στον Ναπολέοντα, υπενθυμίζοντας την αποτυχημένη εκστρατεία του στη Ρωσία το 1812, όπου ο γαλλικός στρατός υπέστη τεράστιες απώλειες λόγω του αδυσώπητου ρωσικού χειμώνα.

«Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν στην εποχή του Ναπολέοντα, ξεχνώντας πώς κατέληξε», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η όποια ειρηνευτική συμφωνία θα πρέπει να εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα την ασφάλεια και την ανάπτυξη της Ρωσίας.

«Πρέπει να επιλέξουμε μια ειρήνη που να μας ταιριάζει και να διασφαλίζει τη σταθερότητα της χώρας μας», είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος σε γυναίκες που έχασαν συγγενείς τους στον πόλεμο.

Απαντώντας σε ερώτηση μιας μητέρας πεσόντος στρατιώτη, ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

«Δεν χρειαζόμαστε τίποτα παραπάνω, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της στάσης που προτίθεται να διατηρήσει στη σύγκρουση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM