Βηρυτός: «Δύο Ελληνες τραυματίες από την έκρηξη» - Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στέλνει η Ελλάδα

Βηρυτός: «Δύο Ελληνες τραυματίες από την έκρηξη» - Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στέλνει η Ελλάδα Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Έλληνες πολίτες είναι μεταξύ των τραυματιών από την φονική έκρηξη που συγκλόνισε την Βηρυτό το απόγευμα της Τρίτης. 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τζορτζ Ιντ που ζει και εργάζεται στην πόλη, δύο Έλληνες έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο Ιντ επισήμανε ότι η ελληνική γειτονιά της πόλης βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που σημειώθηκε η πυρκαγιά και ακολούθως οι διαδοχικές εκρήξεις. 

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, διπλωματικές πηγές μετέφεραν πως δεν υπήρχαν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων. Η κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων δεν είναι γνωστή - άλλωστε ούτε και η νοσηλεία τους έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη. 

Βηρυτός: «Δύο Ελληνες τραυματίες από την έκρηξη» - Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στέλνει η Ελλάδα Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγίες για τους Έλληνες που βρίσκονται στη Βηρυτό και χρειάζονται βοήθεια. 

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected]

Συνδρομή της Ελλάδας στον Λίβανο με ομάδα έρευνας και διάσωσης από την ΕΜΑΚ

 

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή βοήθειας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου στη Βυρητό.


Σήμερα, ομάδα έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ στο Λίβανο μεταβαίνει ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

Βηρυτός: «Δύο Ελληνες τραυματίες από την έκρηξη» - Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στέλνει η Ελλάδα Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, επισκέφθηκε τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, συνομίλησε μαζί τους πριν την αναχώρησή τους για την Βυρητό και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου, όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ