Βίντεο από τη σύλληψη του δράστη από την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου

Βίντεο από τη σύλληψη του δράστη από την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεβούργου Facebook Twitter
0

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (20/12/2024) στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου, στη Γερμανία, όταν άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων, προκαλώντας δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το όχημα διέσχισε την αγορά με μεγάλη ταχύτητα, σκορπώντας τον πανικό. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, υπάρχον τουλάχιστον 11 νεκροί, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60. 

Η αστυνομία συνέλαβε άμεσα τον οδηγό, ο οποίος παραδόθηκε λίγο μετά το περιστατικό. Οι αρχές έκλεισαν τη χριστουγεννιάτικη αγορά και δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο για να παρέχουν πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Παράλληλα, διεξάγεται έρευνα για να διαλευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας-Άνχαλτ, Ράινερ Χάσελοφ, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα τρομερό γεγονός, ιδιαίτερα τώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα», καθώς κατευθυνόταν προς τον τόπο της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης, Matthias Schuppe, ανέφερε πως το περιστατικό «πιθανότατα πρόκειται για επίθεση». Η δήλωσή του έρχεται να ενισχύσει τη σοβαρότητα του περιστατικού, που έχει συγκλονίσει τη Γερμανία και την Ευρώπη.

Ο υποψήφιος καγκελάριος του CDU, Φρίντριχ Μερτς, δήλωσε βαθιά θλίψη για την τραγωδία: «Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Ευχαριστώ θερμά όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που επιχειρούν στο σημείο».

Ο αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ εξέφρασε επίσης το σοκ του για τα «τρομερά νέα από το Μαγδεμβούργο, όπου οι άνθρωποι ήθελαν να περάσουν αυτή την εποχή με ειρήνη και κοινότητα. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τους οικείους τους».

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφοντας τη στιγμή που το όχημα περνά με μεγάλη ταχύτητα μέσα από το πλήθος. Επίσης, πλάνα από τη σύλληψη του δράστη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, με τις αρχές να αναζητούν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα και τα κίνητρά του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM