Επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία: 11 νεκροί και 60 τραυματίες, γράφει η Bild

Επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία: 11 νεκροί και 60 τραυματίες, γράφει η Bild Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένας οδηγός έπεσε πάνω στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου, στη Γερμανία, όπου 11 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τη Bild.

Δεκάδες ασθενοφόρα και τραυματιφορείς βρίσκονται στο σημείο, όπου έχουν ήδη στηθεί σκηνές για την περίθαλψη των τραυματιών. Η χριστουγεννιάτικη αγορά έκλεισε μετά την επίθεση, ενώ διακόπηκαν και τα δρομολόγια του τραμ, σύμφωνα με τη γερμαική εφημερίδα. Ο δράστης έχει συλληφθεί και σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, μια μαύρη BMW φαίνεται ότι έπεσε πάνω στο πλήθος στις 19:04, τοπική ώρα, χωρίς να φρενάρει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για γιατρό με καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Μαγδεμβούργο, δεν είναι ακόμη σαφές αν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μεμονωμένο δράστη.

Το αυτοκίνητο με το οποίο ο δράστης οδήγησε «τουλάχιστον 400 μέτρα κατά μήκος της χριστουγεννιάτικης αγοράς» μέσα στο πλήθος εξακολουθεί να βρίσκεται στον τόπο του εγκλήματος.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο έπεσε κατευθείαν πάνω στο πλήθος με κατεύθυνση προς το δημαρχείο, ενώ η τοπική εφημερίδα «Volksstimme» μετέδωσε πως ο κόσμος έτρεξε πανικόβλητος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης είναι άνδρας από τη Σαουδική Αραβία που γεννήθηκε το 1974, ενώ φέρεται να νοίκιασε το όχημα λίγο πριν την επίθεση. Μια αποσκευή φέρεται να βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού.

Ακριβώς πριν από οκτώ χρόνια, στις 19 Δεκεμβρίου 2016, ένας τρομοκράτης οδήγησε ένα φορτηγό πάνω στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Breitscheidplatz του Βερολίνου. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και το 13ο θύμα έχασε τη ζωή του το 2021, ενώ περισσότεροι από 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο δράστης διέφυγε στην Ιταλία, όπου έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με e-υπογραφές στην Τουρκία: Εξέδιδαν δικηγορικά έγγραφα με το πτυχίο νεκρής στους δίδυμους σεισμούς του 2023

Διεθνή / Σκάνδαλο με e-υπογραφές στην Τουρκία: Εξέδιδαν δικηγορικά έγγραφα με πτυχίο νεκρής από τους δίδυμους σεισμούς του 2023

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, αφαίρεσε από το προσωπικό του ιστολόγιο πληροφορίες για τέσσερα πτυχία του
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ