Big Bang Theory: Ινδός ζητά από το Netflix να κατεβάσει επεισόδιο, λόγω σχολίου για ηθοποιό

Big Bang Theory: Ινδός ζητά από το Netflix να κατεβάσει επεισόδιο, λόγω σχολίου για ηθοποιό Facebook Twitter
0

Ινδός πολιτικός αναλυτής ζήτησε από το Netflix να αφαιρέσει από την πλατφόρμα ένα επεισόδιο του The Big Bang Theory, λόγω «υποτιμητικού» σχολίου για την Μαντούρι Ντίξιτ.

Το αίτημα του Μίταν Βιζάι Κουμάρ προς το Netflix αφορά το πρώτο επεισόδιο για τη δεύτερη σεζόν της σειράς The Big Bang Theory, στο οποίο γίνεται αναφορά στην σταρ του Μπόλιγουντ. 

Στη σκηνή που προκάλεσε την αντίδρασή του, ο «Ραζ Κουθραπάλι» και ο «Σέλντον Κούπερ»- οι χαρακτήρες που υποδύονταν ο Κούναλ Ναγιάρ και ο Τζιμ Πάρσονς αντίστοιχα- συζητούν ενώ βλέπουν ταινία. 

Ο «Σέλντον» κάνει μια σύγκριση ανάμεσα στις Ινδές ηθοποιούς Αϊσουάρια Ράι και Μαντούρι Ντίξιτ, προκαλώντας την αντίδραση του ο «Ραζ». «Η Αϊσουάρια είναι μια θεά, σε σύγκριση με εκείνη, η Μαντούρι Ντίξιτ είναι μια λεπρή ιερόδουλη», του απαντά. 

Ο Κούμαρ ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ότι είδε πρόσφατα το συγκεκριμένο επεισόδιο και χαρακτήρισε το σχόλιο για την Ντίξιτ «προσβλητικό και υποτιμητικό». «Ως θαυμαστής της από την παιδική ηλικία μου, ενοχλήθηκα βαθιά με τον διάλογο», έγραψε. «Το θεώρησα ιδιαίτερα υποτιμητικό και προσβλητικό για την κουλτούρα και τις γυναίκες της Ινδίας», συμπλήρωσε. 

Για αυτό τον λόγο, ανέφερε, ζήτησε από τον δικηγόρο του να στείλει έγγραφο στο Netflix, με το αίτημα να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο επεισόδιο από την πλατφόρμα. «Είναι σημαντικό να είναι υπόλογες οι εταιρείες για το περιεχόμενο που διανέμουν και ελπίζω το Netflix να πάρει σοβαρά αυτό το θέμα», συμπλήρωσε. 

Αν δεν αφαιρεθεί το επεισόδιο, θα ακολουθήσουν νομικές ενέργειες εναντίον της πλατφόρμας, «για την προώθηση του σεξισμού και των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών», συμπλήρωσε. 

Το τελευταίο επεισόδιο του The Big Bang Theory προβλήθηκε τον Μάιο του 2019. Αρκετοί σχολίασαν στα social media ότι καθυστέρησε να αντιδράσει ο Κούμαρ. 

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο πολιτικός αναλυτής επεσήμανε ότι πρόθεσή του είναι να ταχθεί ενάντια στη χρήση προσβλητικής γλώσσας εναντίον οποιουδήποτε, ανεξαρτήτως επαγγέλματος. «Μου έκανε έκπληξη ότι κανένας δεν είχε μιλήσει όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε. 

Η χρήση υποτιμητικής γλώσσας εναντίον της Μαντούρι Ντίξιτ μπορεί να «διαιωνίσει τα επιζήμια φυλετικά στερεότυπα και επιδεινώνει την αντικειμενοποίηση των γυναικών», τόνισε. «Το γιατί αυτή η κοινωνία παρέμεινε σιωπηλή όλα αυτά τα χρόνια είναι το μεγαλύτερο ερώτημα», πρόσθεσε ο πολιτικός αναλυτής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM