ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Το Βερολίνο επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Το Βερολίνο επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα Facebook Twitter
0

Οι Γερμανοί βουλευτές επικύρωσαν σήμερα ομόφωνα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρσι στο Παρίσι για το κλίμα, ένα κείμενο που η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς χαρακτήρισε "μεγάλη ένδειξη ελπίδας" για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.


Την Τετάρτη άλλες 31 χώρες επικύρωσαν τη συμφωνία αυτή, που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στο Παρίσι και θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή από φέτος.


Η φιλόδοξη συμφωνία προβλέπει να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, σε σύγκριση με το επίπεδο όπου βρισκόταν κατά την προβιομηχανική εποχή.


Προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από 55 χώρες που, όλες μαζί, να είναι υπεύθυνες για το 55% των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μέχρι στιγμής την έχουν επικυρώσει 60 χώρες οι οποίες όμως είναι υπεύθυνες για το 48% των εκπομπών.


Η Κίνα και οι ΗΠΑ, οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές, συνέβαλαν στην επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς την επικύρωσαν ταυτόχρονα στις 3 Σεπτεμβρίου.


Οι βουλευτές των Πρασίνων στη Γερμανία ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομίας, Γεωργίας και Μεταφορών να χαρακτηρίσουν την προστασία του κλίματος καθήκον όλης της κυβέρνησης και "να μην υποκύπτουν στα συμφέροντα των λόμπι", όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός τους, ο Άντον Χοφράιτερ.

0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM