Το Βερολίνο επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Το Βερολίνο επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα Facebook Twitter
0

Οι Γερμανοί βουλευτές επικύρωσαν σήμερα ομόφωνα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρσι στο Παρίσι για το κλίμα, ένα κείμενο που η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς χαρακτήρισε "μεγάλη ένδειξη ελπίδας" για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.


Την Τετάρτη άλλες 31 χώρες επικύρωσαν τη συμφωνία αυτή, που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στο Παρίσι και θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή από φέτος.


Η φιλόδοξη συμφωνία προβλέπει να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, σε σύγκριση με το επίπεδο όπου βρισκόταν κατά την προβιομηχανική εποχή.


Προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από 55 χώρες που, όλες μαζί, να είναι υπεύθυνες για το 55% των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μέχρι στιγμής την έχουν επικυρώσει 60 χώρες οι οποίες όμως είναι υπεύθυνες για το 48% των εκπομπών.


Η Κίνα και οι ΗΠΑ, οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές, συνέβαλαν στην επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς την επικύρωσαν ταυτόχρονα στις 3 Σεπτεμβρίου.


Οι βουλευτές των Πρασίνων στη Γερμανία ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομίας, Γεωργίας και Μεταφορών να χαρακτηρίσουν την προστασία του κλίματος καθήκον όλης της κυβέρνησης και "να μην υποκύπτουν στα συμφέροντα των λόμπι", όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός τους, ο Άντον Χοφράιτερ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM