Βερολίνο: Έληξε η κατάληψη στο ελληνικό Προξενικό Γραφείο

Βερολίνο: Έληξε η κατάληψη στο ελληνικό Προξενικό Γραφείο Facebook Twitter
0

Ειρηνικά έληξε η κατάληψη, από ομάδα αντεξουσιαστών, του ελληνικού Προξενικού Γραφείου στο Βερολίνο.

Η δεκαεπταμελής ομάδα, η οποία παρέμεινε στους χώρους του Προξενείου επί τουλάχιστον τρεις ώρες, αποχώρησε έπειτα από συνεννόηση με τον Πρέσβη Θεόδωρο Δασκαρόλη και τον διευθυντή του Προξενικού Γραφείου Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Προηγουμένως, είχε αναρτήσει μαύρο πανό με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις» («Solidarity with the squats») και το σύμβολο της αναρχίας, ενώ ταυτόχρονα σε ελληνικές ιστοσελίδες που απηχούν τις απόψεις του χώρου είχε δημοσιευθεί κείμενο με τις θέσεις της ομάδας εναντίον των εκκενώσεων κατειλημμένων κτιρίων στην Αθήνα.

Στο Προξενικό Γραφείο έσπευσε και η Αστυνομία του Βερολίνου, η οποία περιορίστηκε σε ταυτοποίηση στοιχείων των μελών της ομάδας έξω από το κτίριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM