Βενεζουέλα: Ο στρατός έκαψε φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια

Βενεζουέλα: Ο στρατός έκαψε φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια Facebook Twitter
EPA
1

Ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια πυρπολήθηκε στα σύνορα της Κολομβίας με την Βενεζουέλα, όταν οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουέλας επενέβησαν για να εμποδίσουν την πορεία της φάλαγγας, όπως κατήγγειλε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Γκάμπι Αρεγιάνο.


«Οι άνθρωποι προστατεύουν το φορτίο του πρώτου φορτηγού και φροντίζουν για την ανθρωπιστική βοήθεια που ο (πρόεδρος Νικολάς) Μαδούρο, ο δικτάτορας, ζήτησε να καεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκάμπι Αρεγιάνο, που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα Σανταντέρ ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις.

Νωρίτερα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν, στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία, σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν και μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας επιχειρούν να μπλοκάρουν τις φάλαγγες των φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία και έρχονται σε σύγκρουση με τους κατοίκους. 

Ένας από τους νεκρούς ήταν ένα παιδί μόλις 14 ετών.


«Οι δύο θάνατοι είναι αποτέλεσμα της καταστολής των στρατιωτικών κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στην Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν. Και οι δύο σκοτώθηκαν από σφαίρες, ο ένας στο κεφάλι», δήλωσε ο Ολναρ Ορτίθ, ακτιβιστής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Foro Penal, που αντιτίθεται στην κυβέρνηση του Καράκας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μεγάλοι άνθρωποι αλλά και μικρά παιδιά σκοτώνονται από το καθεστώς Μαδούρο, τόνοι φαρμάκων και φαγητού κατάσχονται ή καίγονται......ο Αλέξης και ο Παπαδημούλης στο πλευρό του Μαδούρο. Και όλα σας φαίνονται καλά και αθώα. Πρόοδος, αριστερά. Καληνύχτα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ