Βενεζουέλα: Η ανώτατη εισαγγελέας κατηγορεί τον Μαδούρο για παρενόχληση

Βενεζουέλα: Η ανώτατη εισαγγελέας κατηγορεί τον Μαδούρο για παρενόχληση Facebook Twitter
0

Η ανώτατη εισαγγελέας της Βενεζουέλας δήλωσε χθες ότι η οικογένειά της είχε δεχθεί απειλές και παρακολουθείται από μυστικούς πράκτορες από τότε που διαχώρισε τη θέση της από την κυβέρνηση και αφότου οι διαδηλώσεις που οργανώθηκαν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας εναντίον μιας προσπάθειας αλλαγής του συντάγματος κατέληξαν σε βία.

 

Η Λουίσα Ορτέγκα, πρώην σύμμαχος του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο η οποία στράφηκε εναντίον του και του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, έχει αμφισβητήσει δημόσια τον τρόπο που χειρίστηκε ο Μαδούρο τις πρόσφατες διαδηλώσεις και έχει εκφράσει ενστάσεις για τις προθέσεις του να αλλάξει το σύνταγμα που είχε εισαγάγει ο προκάτοχός του, εκλιπών ηγέτης Ούγκο Τσάβες.

 

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, η Ορτέγκα είπε, "Κάποιος απειλεί την οικογένειά μου. Παρενοχλούν τα μέλη της οικογένειάς μου. Τα ακολουθούν αστυνομικά αυτοκίνητα που μοιάζουν με αυτά της SEBIN", είπε, αναφερόμενη στην υπηρεσία πληροφοριών της Βολιβίας.

 

Πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν εξαπολύσει μια σειρά προφορικών επιθέσεων εναντίον της εισαγγελέως, από ερωτήσεις που αφορούν την ψυχική της ισορροπία έως και κατηγορίες ότι προωθεί τη βία.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λαγκάρντ για τα «κουτσομπολια» ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Διεθνή / Η Λαγκάρντ για τις φήμες ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Η αντίδρασή της, μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ, ότι η Λαγκάρντ, μίλησε για πιθανή μείωση της θητείας της
LIFO NEWSROOM
«Πιο δυνατοί από ποτέ»: Το WorldPride υψώνει φωνή στην Ουάσιγκτον

Διεθνή / «Πιο δυνατοί από ποτέ»: Το WorldPride υψώνει φωνή στην Ουάσιγκτον

Από την πρώτη πορεία υπερηφάνειας το 1975 στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας, μέχρι τη φετινή διοργάνωση του WorldPride, η queer κοινότητα της Ουάσιγκτον αντιστέκεται στην καταστολή και απαντά με ορατότητα, πολιτισμό και διεκδίκηση
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΙΤΖΙ ΜΑΝΤΖΙΟΝΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Στο φως το ημερολόγιό του - «Επιτέλους νιώθω σίγουρος για το τι θα κάνω»

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για το αν είναι σωστό και δικαιολογημένο» έγραφε μήνες πριν πυροβολήσει και σκοτώσει τον CEO της UnitedHealthcare, Brian Thompson - Γιατί επικρίνει τους βομβιστές
LIFO NEWSROOM