Bενεζουέλα: Ένας ακόμη έφηβος νεκρός από σφαίρα σε διαδήλωση

Bενεζουέλα: Ένας ακόμη έφηβος νεκρός από σφαίρα σε διαδήλωση Facebook Twitter
6

Bενεζουέλα: Ένας ακόμη έφηβος νεκρός από σφαίρα σε διαδήλωση Facebook Twitter

 

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας στο Καράκας χθες σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων, διαλύοντας κάθε αμφιβολία για το αν εξακολουθεί να αντέχει το κίνημα αντίστασης μετά από δύο μήνες σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων στους δρόμους.

 

Ένας έφηβος σκοτώθηκε από πυρά στις τελευταίες διαδηλώσεις και αρκετοί τραυματίστηκαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον Απρίλιο σε τουλάχιστον 73 νεκρούς.

 

Περίπου 10.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους στο ανατολικό και εύπορο τμήμα του Καράκας. Αντιμέτωποι με κανόνια νερού και δακρυγόνα, μια πυκνή ομάδα διαδηλωτών πέταγαν πέτρες, μολότοφ, και πυροτεχνήματα πίσω από πρόχειρες ξύλινες ασπίδες.

 

 

"80η μέρα της αντίστασης, και ο λαός δεν έχει κουραστεί. Σήμερα είναι σαφές σε οποιονδήποτε ανησυχούσε ότι οι δρόμοι ηρέμησαν, ότι αυτό δεν ισχύει", είπε ο Φρέντι Γκουεβάρα, βουλευτής του κόμματος Λαϊκή Θέληση, στη διαδήλωση.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, αναφερόμενος στο επεισόδιο όπου φαίνεται από βίντεο ότι ένας αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς πυροβολεί με πιστόλι, είπε ότι υπήρξε "ανάρμοστη και δυσανάλογη χρήση βίας". Σε ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι αρκετοί είχαν τραυματιστεί και ένας είχε σκοτωθεί. Οι συμμετέχοντες αξιωματικοί διερευνώνται, είπε, αλλά καταδίκασε τη χρήση βίας εκ μέρους των διαδηλωτών.

 

Ο δήμαρχος είπε ότι ο νεκρός ήταν 17 ετών και ονομαζόταν Φαμπιάν Ούρβινα, και ότι σκοτώθηκε από σφαίρα στο στήθος. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και τουλάχιστον 27 τραυματίες.

 

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ότι σύρει την πετρελαιοπαραγωγό χώρα προς τη δικτατορία με την καθυστέρηση εκλογών, τη φυλάκιση ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, και την πίεση για την αλλαγή του συντάγματος.

 

Ο θυμός των αντικαθεστωτικών ακτιβιστών έχει αυξηθεί από τις ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, που συμπίπτουν με μια κατακόρυφη αύξηση θνησιμότητας παιδιών λόγω ασιτίας και ελλειπούς περίθαλψης.

 

"Δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε περίθαλψη, δεν έχουμε μέλλον", είπε ένας διαδηλωτής που αρνήθηκε να δώσει το όνομά του, μιλώντας ενώ φορούσε μάσκα για τα δακρυγόνα, "πώς είναι δυνατόν στα 19 μου χρόνια να βρίσκομαι εδώ και να πολεμάω;"

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Φυσικά καμία καταδίκη ποτέ από την ελληνική κυβέρνηση. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη. Δεν έχει μείνει δικτατορία και ολοκληρωτικό καθεστώς που να μην στηρίζουμε έμπρακτα. Πρωτοφανής ντροπή για την Ελλάδα.
Τι καταδίκη ρε φίλε; Εδώ πιο πρόθυμοι είναι να πιστέψουν ότι οι φασαρίες είναι υποκινούμενες από ξένους (βορειοαμερικανούς κ.α.) παρά ότι το καθεστός Μαδούρο έχει συνθλήψει τον κόσμο.
"Δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε περίθαλψη, δεν έχουμε μέλλον", είπε ένας διαδηλωτής.Ναι, αλλά έχετε πλέρια Επανάσταση! Γλυκός ο θάνατος από αριστερό βόλι, όχι σαν κατιτίς βρωμερά μπουρζουάδικα.