Το Βέλγιο θεσπίζει τη δυνατότητα 4ημερης εβδομάδας εργασίας

Βέλγιο: Προς θέσπιση 4ημερης εβδομάδας εργασίας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Οι εργαζόμενοι στο Βέλγιο θα μπορούν σύντομα να επιλέξουν την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας στο πλαίσιο μιας σειράς μεταρρυθμίσεων στην αγορά που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Πιο  συγκεκριμένα, το πακέτο μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας θα δώσει στους υπαλλήλους τη δυνατότητα να ζητούν τετραήμερη εβδομάδα εργασίας. Σύμφωνα με το βελγικό σύστημα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να συμπυκνώνουν την τρέχουσα πενθήμερη εβδομάδα σε τέσσερις ημέρες. Στην πράξη αυτό σημαίνει τη διατήρηση της εβδομάδας εργασίας των 38 ωρών, αλλά με μια επιπλέον ημέρα άδειας.

Το πακέτο συμφωνήθηκε από την πολυκομματική κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας και θα δώσει επίσης στους εργαζόμενους το δικαίωμα να απενεργοποιούν τα τηλέφωνα εργασίας τους αφού τελειώσει το ωράριο χωρίς τον φόβο κυρώσεων από τους εργοδότες. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης θα μπορούν να εργάζονται με πιο ευέλικτα ωράρια αφού το αιτηθούν στον εργοδότη τους. 

«Έχουμε ζήσει δύο δύσκολα χρόνια. Με αυτή τη συμφωνία, θέλουμε μια οικονομία που να είναι πιο καινοτόμα, βιώσιμη και ψηφιακή. Στόχος είναι να μπορέσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις ισχυρότερους», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρό σε συνέντευξη Τύπου κατά την ανακοίνωση του πακέτου μεταρρυθμίσεων. 

Ωστόσο, ο χρόνος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μπορεί να διαρκέσει μήνες, καθώς το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει πολλαπλές αναγνώσεις από ομοσπονδιακούς νομοθέτες πριν τεθεί σε ισχύ.

Με πληροφορίες από Euronews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ