Βέλγιο: Για απόπειρα δολοφονίας στο πλαίσιο τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορείται 33χρονος

Βέλγιο: Για απόπειρα δολοφονίας στο πλαίσιο τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορείται 33χρονος Facebook Twitter
0

Oι βελγικές αρχές απήγγειλαν σε έναν άνδρα την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας στο πλαίσιο μιας τρομοκρατικής επίθεσης και άφησαν ελεύθερο τον αδελφό του, αφού διεξήγαγαν ελέγχους σε πολλά σπίτια χθες το βράδυ, γνωστοποίησαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.


Προς το παρόν δεν έχει προκύψει καμία σύνδεση του συλληφθέντα με τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών της 22ας Μαρτίου, στις οποίες σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι, επισήμανε το γραφείο του εισαγγελέα σήμερα.


Ο Νουρεντίν Χ., 33 ετών, συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του Χάμζα Χ. καθώς υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζαν μια τρομοκρατική επίθεση σε κάποια περιοχή του Βελγίου.


Ένας δικαστής σήμερα άσκησε δίωξη στον Νουρεντίν για απόπειρα διάπραξης μιας τρομοκρατικής δολοφονίας και συμμετοχής στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και παρέτεινε την κράτησή του. Στον αδελφό του δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες κι αποφυλακίστηκε.


Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα είχε νωρίτερα επισημάνει ότι τα πρώτα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν ότι υπήρχαν σχέδια που προέβλεπαν τη διάπραξη μιας επίθεσης σε κάποια περιοχή της χώρας.


Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου RTBF μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο Νουρεντίν είχε βοηθήσει κατά το παρελθόν άλλα πρόσωπα να ταξιδέψουν στη Συρία για να συμμετάσχουν στον πόλεμο και είχε πρόσφατα ταξιδέψει ο ίδιος σε χώρες της Ευρώπης, έχοντας αποκτήσει επαφές και στη Γαλλία. Σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο αναζητούσε όπλα, στοιχείο που οδήγησε τις βελγικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM