Βασίλισσα Μαργαρίτα: Έκανε την τελευταία βόλτα της με τη βασιλική άμαξα

Η τελευταία βόλτα της Μαργαρίτας της Δανίας με τη βασιλική άμαξα Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Την τελευταία της βόλτα έκανε σήμερα με τη βασιλική άμαξα, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β', πριν παραδώσει το θρόνο στο γιο της, πρίγκιπα Φρειδερίκο.

Την επόμενη εβδομάδα η βασίλισσα Μαργαρίτα Β', παραδίδει μετά από 52 χρόνια στο θρόνο, στο γιο της και σήμερα αποφάσισε να κάνει την τελευταία της βόλτα στους δρόμους της Κοπεγχάγης με την άμαξα, παρά το ψύχος που πλήττει τη χώρα.

Η 83χρονη, η οποία στέφθηκε βασίλισσα το 1972, αιφνιδίασε τους πάντες, όταν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από το θρόνο. «Σοκαρίστηκα όταν είδα τη βασίλισσα να παραιτείται. Λυπήθηκα επίσης λίγο επειδή ήταν βασίλισσα για 52 χρόνια και πίστευα ότι θα συνέχιζε», είπε μια 21χρονη φοιτήτρια, η οποία έφθασε έξω από τα βασιλικά ανάκτορα με τη μητέρα της για να καταφέρουν να τη δουν. «Ο δανικός λαός έχει πολλή πρόσβαση στη βασιλική οικογένεια της Δανίας επειδή τα μέλη της συμμετέχουν σε πολλά φυσιολογικά πράγματα, πράγμα που είναι εξαιρετικό», πρόσθεσε.

Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β', έκανε τη διαδρομή από την κατοικία της στο Ανάκτορο Αμαλίενμποργκ κοντά στην προκυμαία μέχρι το κοινοβούλιο για την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη δεξίωση. Η άμαξά της, κατασκευάστηκε το 1840 για τον τότε βασιλιά, Χριστιανό Φρειδερίκο Η', από τον αμαξοποιό Χένρι Φάιφ και είναι καλυμμένη με φύλλα χρυσού 24 καρατίων.

Σε όλη τη ζωή της η βασίλισσα Μαργαρίτα είχε την υποστήριξη των πολιτών, που την περιγράφει ως μια προσωπικότητα με τακτ, αλλά επίσης δημιουργική. «Ήταν μια σταθερή φιγούρα και ένα είδος μεγάλης μητέρας για όλους εμάς (τους Δανούς)», πρόσθεσε η μητέρα της φοιτήτριας, καθώς παρακολουθούσε τη διέλευση της άμαξας μαζί με την κόρη της.

Η βασίλισσα συνήθιζε να σχεδιάζει συχνά κοστούμια και σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις και μπαλέτα που βασίζονταν στα παραμύθια του περίφημου δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Έγινε διάδοχος του πατέρα της σε ηλικία μόλις 13 ετών, αφού συνταγματική αναθεώρηση επέτρεψε στις γυναίκες να κληρονομούν το θρόνο. Θα παραιτηθεί από τον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου και θα την διαδεχθεί ο μεγαλύτερος γιος της, ο οποίος θα γίνει ο βασιλιάς Φρειδερίκος Ι'.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM