Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26 των Ηνωμένων Εθνών, έπειτα από σύσταση να «ξεκουραστεί», ανακοίνωσε σήμερα το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

 

Δεν είναι λίγοι όσοι εκφράζουν ανησυχία για την υγεία της 95χρονης μονάρχη η οποία υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις την περασμένη Τετάρτη, μετά την ακύρωση επίσκεψής της στη Βόρεια Ιρλανδία. Μάλιστα, χρειάστηκε να περάσει τη νύχτα της 20ης Οκτωβρίου στο νοσοκομείο, προτού επιστρέψει την επόμενη ημέρα στο Γουίνδσορ όπου η ίδια δήλωσε «σε καλή διάθεση».  

 

Επέστρεψε στις βασιλικές δεσμεύσεις της σήμερα, Τρίτη, με συναντήσεις πρέσβεων μέσω video link από το Γουίνδσορ. Στις εικόνες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η βασίλισσα με κίτρινο φόρεμα φαίνεται να χαμογελά στην κάμερα, καθώς χαιρετά τους πρέσβεις Νότιας Κορέας και Ελβετίας που της επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους. Επρόκειτο για την πρώτη της εμφάνιση μετά τη 19η Οκτωβρίου και τη μίνι «περιπέτεια». 

 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παραστεί στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα στη Γλασκώβη
Πηγή φωτογραφίας: Victoria Jones/Pool via AP

 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παραστεί στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα στη Γλασκώβη
Πηγή φωτογραφίας: Victoria Jones/Pool via AP

 

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το παλάτι, «δυστυχώς» η Ελισάβετ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην εκδήλωση υποδοχής της διεθνούς διάσκεψης. Αντ'αυτού, όπως ανέφερε το Μπάκινγχαμ, θα απευθυνθεί στους υψηλούς παριστάμενους με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της. 


«Έπειτα από μια σύσταση που της δόθηκε να ξεκουραστεί, η βασίλισσα θα εκτελεί ήπια καθήκοντα στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η μεγαλειότητά της αποφάσισε με λύπη να μην μεταβεί στη Γλασκώβη για να παραστεί στη δεξίωση της COP26 τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε το παλάτι σε ένα δελτίο τύπου, λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ελισάβετ χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία νύχτα στο νοσοκομείο.

 

Με πληροφορίες από BBC