Βασιλιάς Κάρολος: Θα απουσιάζει από εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Κοινοπολιτείας»

Βασιλιάς Κάρολος: Θα απουσιάζει από εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Κοινοπολιτείας» Facebook Twitter
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ - Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Κοινοπολιτείας» που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ. 

Η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα, θα αντικαταστήσει τον μονάρχη, καθώς εκείνος συνεχίζει τις θεραπείες του για τον καρκίνο. 

Ο Κάρολος, ηλικίας 75 ετών, αναγκάστηκε να απόσχει από τις δημόσιες υποχρεώσεις του, αφότου ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα ότι διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου, που δεν έχει διευκρινιστεί, λιγότερο από 18 μήνες μετά την ενθρόνισή του. 

Ως αποτέλεσμα, ο βασιλιάς, που είναι επικεφαλής της Κοινοπολιτείας των 56 χωρών που προέκυψαν από τη βρετανική αυτοκρατορία, δεν θα μπορέσει να παραστεί στην ετήσια τελετή στο Αβαείο του Ουέστμινστερ τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και στη δεξίωση που θα ακολουθήσει. 

Η Καμίλα θα είναι επικεφαλής της ομάδας των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας που θα παραστούν, μεταξύ άλλων ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ, όχι όμως και η σύζυγός του Κέιτ, η οποία απέχει επίσης από τη δημόσια ζωή, αφότου υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα για μια πάθηση που δεν σχετίζεται με καρκίνο. 

Την ώρα που ο Κάρολος συνεχίζει τα επίσημα καθήκοντά του σε επίπεδο αρχηγού κράτους και ο φακός τον κατέγραψε σήμερα κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ μία ημέρα προτού παρουσιάσει τον προϋπολογισμό στο βρετανικό κοινοβούλιο, δεν είναι σαφές πότε θα επιστρέψει στον συνηθισμένο δημόσιο ρόλο του. 

Η απουσία τόσο του βασιλιά όσο και της Κέιτ, την ώρα που ο Ουίλιαμ δεν παρέστη σε μια υποχρέωση την περασμένη εβδομάδα λόγω ενός «προσωπικού θέματος» που δεν διευκρινίστηκε, οδήγησε σε σωρεία εικασιών και θεωριών συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σπανίως δίνουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από ιατρικές καταστάσεις, θεωρώντας τις ως καθαρά προσωπικά ζητήματα, ωστόσο η πολιτική της σιωπής απέναντι στις φήμες δέχεται πιέσεις. 

Το γραφείο της Κέιτ έχει αναφέρει ότι θα δημοσιεύει μονάχα «σημαντικές» ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας της και ότι εκείνη δεν αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της παρά μόνο μετά το Πάσχα. 

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έκανε σήμερα γνωστό ότι θα παραστεί σε μια ετήσια στρατιωτική παρέλαση τον Ιούνιο. Εντούτοις, το Παλάτι του Κένσινγκτον είναι υπεύθυνο για να επιβεβαιώσει την παρουσία της σε μελλοντικές εκδηλώσεις και δεν το έχει προς το παρόν κάνει. 

Χθες, Δευτέρα (4/3), ο αμερικανικός ιστότοπος με ειδήσεις για διασημότητες TMZ δημοσίευσε μία φωτογραφία, που όπως έγραψε είναι το πρώτο στιγμιότυπο της πριγκίπισσας της Ουαλίας μετά την επέμβασή της τον Ιανουάριο. Στη φωτογραφία η Κέιτ διακρίνεται να κάθεται στη θέση του συνοδηγού ενός οχήματος που οδηγεί η μητέρα της κοντά στο Κάστρο του Ουίνδσορ. 

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση του χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM