Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύντομη παραμονή στο νοσοκομείο

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύντομη παραμονή στο νοσοκομείο Facebook Twitter
Βασιλιάς Κάρολος / Φωτ.: Video Screen-Grab
0

Ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά από τότε που μπήκε στο νοσοκομείο, αφού παρουσίασε προσωρινές παρενέργειες από τη θεραπεία του για τον καρκίνο.

Κατόπιν ιατρικής συμβουλής, ο βασιλιάς Κάρολος ακύρωσε ένα ταξίδι στο Μπέρμιγχαμ που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, Παρασκευή 28/3, αφού παρέμεινε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο χθες, Πέμπτη (27/3), όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο μονάρχης, 76 ετών, έφυγε από την κατοικία του στο Λονδίνο Clarence House το πρωί της Παρασκευής για να περάσει το Σαββατοκύριακο ιδιωτικά στο κτήμα του Highgrove στο Gloucestershire. 

Η διάγνωσή του ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους καρκίνο έχει. Το Παλάτι δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες ήταν οι πρόσφατες παρενέργειες.

«Αύριο, επρόκειτο να αναλάβει τέσσερις δημόσιες υποχρεώσεις στο Μπέρμιγχαμ και είναι πολύ απογοητευμένος που τις χάνει αυτή τη φορά. Ελπίζει πολύ ότι μπορούν να επαναπρογραμματιστούν εν ευθέτω χρόνω και ζητάει τη βαθύτατη συγγνώμη του από όλους εκείνους που είχαν εργαστεί τόσο σκληρά για να καταστεί δυνατή η προγραμματισμένη επίσκεψη», σημείωσε το Παλάτι σε χθεσινή ανακοίνωσή του. Οι συναντήσεις με τρεις πρεσβευτές επηρεάστηκαν επίσης, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. 

Μια πηγή του Παλατιού χαρακτήρισε την πιο πρόσφατη εξέλιξη της υγείας ως «το πιο μικρό χτύπημα σε έναν δρόμο που βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο βασιλιάς Κάρολος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο London Clinic στο κεντρικό Λονδίνο με αυτοκίνητο και δεν τον συνόδευσε η βασίλισσα Καμίλα κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο νοσοκομείο. Λέγεται ότι «αισθανόταν καλά» το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποίησε κάποιες εργασίες και δείπνησε μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα στο Clarence House.

Φεύγοντας από την κατοικία του το πρωί της Παρασκευής, χαιρέτησε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κοντά καθώς απομακρυνόταν με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Το Παλάτι δήλωσε ότι το πρόγραμμα των δημόσιων καθηκόντων του βασιλιά -το οποίο ξεκίνησε εκ νέου τον περασμένο Απρίλιο μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης μετά τη διάγνωσή του- αναμένεται να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Παρόλο που η θεραπεία του για τον καρκίνο συνεχίζεται, ο βασιλιάς συνέχισε να κάνει τακτικές δημόσιες εμφανίσεις, μεταξύ άλλων και στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM