Ένοχη για φοροδιαφυγή κρίθηκε σήμερα η Bar Refaeli, που καταδικάστηκε σε 9 μήνες κοινωφελή εργασία από δικαστήριο του Ισραήλ αλλά και σε καταβολή προστίμου χιλιάδων ευρώ.

 

Το 35χρονο τοπ μόντελ παραδέχτηκε την ενοχή του στην κατηγορία της υποβολής ψευδών φορολογικών δηλώσεων την περίοδο που ζούσε στο εξωτερικό με σκοπό να αποφύγει τη φορολόγηση στο Ισραήλ.

 

Τώρα, το τοπ μόντελ καλείται να πληρώσει αναδρομικά τους φόρους της αλλά και να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 εκατομμυρίων σέκελ, περίπου 638.000 ευρώ ενώ θα πρέπει να προσφέρει κοινωφελή εργασία για διάστημα εννέα μηνών.

 

Η Tzipi Refaeliι, η μητέρα της, καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση 16 μηνών, πρόστιμο 2,5 εκατομμύριων σέκελ και αναδρομική καταβολή των φόρων της.

 

Καταδικάστηκε δε και, για υπογραφή μισθώσεων ακινήτων χρησιμοποιώντας τα ονόματα συγγενών, προκειμένου να αποκρύψει στοιχεία διαμονής του μοντέλου.

 

Και οι δύο γυναίκες είχαν δηλώσει ένοχες, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διαπραγμάτευσης της ποινής τους ενώ με την καταδίκη τους, κλείνει μια υπόθεση που ήταν ανοιχτή εδώ και πολλά χρόνια, δεδομένου ότι η Bar είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015.

 

Οι Ισραηλινοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα εισοδήματα που αποκτούν εκτός του Ισραήλ.

 

Όμως οι αρχές υποψιάζονταν ότι το τοπ μόντελ και η μητέρα της είχαν δημιουργήσει μια εικονική διεύθυνση στο εξωτερικό ώστε να πληρώνουν λιγότερους φόρους.

 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη παρατυπία, καθώς η Bar Refaeli, η πρώην σύντροφος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, προκάλεσε την οργή πολλών Ισραηλινών αφού κατάφερε να αποφύγει τη διετή, υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στο Ισραήλ, όταν παντρεύτηκε έναν φίλο του πατέρα της.

 

Η ίδια χώρισε λίγο καιρό μετά. Οι παντρεμένες και οι έγκυες γυναίκες εξαιρούνται από τη στρατιωτική θητεία στο Ισραήλ.

 

Σήμερα η Bar Refaeli είναι παντρεμένη με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Άντι Έζρα.

 

Με πληροφορίες του BBC/AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr