Αυξάνονται οι νεκροί από τον κυκλώνα Μαρία

Αυξάνονται οι νεκροί από τον κυκλώνα Μαρία Facebook Twitter
0

Ο κυκλώνας Μαρία κατευθύνεται σήμερα προς τα νησιά Τερκς και Κέικος αφότου έπληξε το Πουέρτο Ρίκο και άλλα νησιά της Καραϊβικής με ανέμους και βροχή, που κατέστρεψαν σπίτια, προκάλεσαν πλημμύρες και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 32 ανθρώπους.


Η Μαρία είναι ο δεύτερος μεγάλος κυκλώνας που πλήττει αυτόν τον μήνα την Καραϊβική και η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει το Πουέρτο Ρίκο εδώ και σχεδόν 90 χρόνια. Προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στα νησιά και η στάθμη ποταμών έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ.


Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nuevo Dia. Δεκατέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν στο νησί Ντομίνικα, που έχει πληθυσμό περίπου 71.000 κατοίκους. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο γαλλικό έδαφος της Γουαδελούπης και ένας στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.


Ο απολογισμός των νεκρών στην Καραϊβική αναμένεται να αυξηθεί μόλις ξημερώσει και επαναληφθούν οι έρευνες.


Ο κυβερνήτης του Πόρτο Ρίκο Ρικάρντο Ροσέλο επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σάββατο από το βράδυ μέχρι τα χαράματα. Ο πληθυσμός του νησιού είναι 3,4 εκατ. άνθρωποι.


Η Μαρία είναι ένας κυκλώνας κατηγορίας 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Saffir-Simpson. Συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 205 χλμ/ώρα. Στις 09:00 ώρα Ελλάδας βρισκόταν σε απόσταση 70 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά του νησιού Γκραντ Τερκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM