«Αν αυτός ο βήχας έχει γίνει μέρος της ζωής σας, ελέγξετε το»: Αφίσες προειδοποιούν για τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα

«Αν αυτός ο βήχας έχει γίνει μέρος της ζωής σας, ελέγξετε το»: Αφίσες ευαισθητοποιούν τους Ιρλανδούς για τον καρκίνο του πνεύμονα Facebook Twitter
Φωτ: Marie Keating Foundation
0

Αφίσα που παρουσιάζει συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα προκειμένου να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στην αναγνώριση συμπτωμάτων δημιούργησε το Ίδρυμα Marie Keating.

Τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα, το ίδρυμα παρουσίασε μια νέα εκστρατεία με στόχο την ανάδειξη των πρώιμων συμπτωμάτων της νόσου, ώστε περισσότεροι να σπεύσουν να εξεταστούν.

«Αν αυτός ο βήχας έχει γίνει μέρος της ζωής σας, ελέγξετε το»: Αφίσες ευαισθητοποιούν τους Ιρλανδούς για τον καρκίνο του πνεύμονα Facebook Twitter

Σύμφωνα με το LBB Online, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου στην Ιρλανδία, με μόνο το 20% των ασθενών να ζουν πέρα από τα πέντε χρόνια από τη διάγνωσή τους. Ωστόσο, με την έγκαιρη ανίχνευση και την καλύτερη θεραπεία, σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει σημειωθεί βελτίωση στον τρόπο αντιμετώπισης.

Οι αφίσες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Ιρλανδίας, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες. «Αν αυτός ο βήχας έχει γίνει μέρος της ζωής σας, ελέγξετε το», αναφέρει.

Ο Dr Jarushka Naidoo, σύμβουλος ογκολόγος στο Κέντρο Καρκίνου Beaumont RCSI, λέει ότι η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές και να δώσει στους ασθενείς πολύτιμο χρόνο με τους αγαπημένους τους, ενώ υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ