Αυστρία: Συνελήφθησαν πρόσφυγες ύποπτοι για τρομοκρατία

Αυστρία: Συνελήφθησαν πρόσφυγες ύποπτοι για τρομοκρατία Facebook Twitter
0

Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα τρεις αιτούντες άσυλο, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι πολέμησαν ή βοήθησαν ομάδες ανταρτών στη Συρία και το Ιράκ που χαρακτηρίζονται "τρομοκρατικές οργανώσεις" από τη Βιέννη, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.


Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τρεις άνδρες -δύο Ιρακινοι και ένας Σύρος- σχεδίαζαν κάποια επίθεση στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τιρόλου, Χέλμουτ Τόμετς. Όλοι τους συνελήφθησαν σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Τιρόλου.


Ο Σύρος είναι ηλικίας 27 ετών και φέρεται ότι πολέμησε με το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο, τον Πέτερ Εμ, πιστεύεται ότι σκότωσε 20 άνδρες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και αιχμαλώτους πολέμου.


Οι τρεις πρόσφυγες έφτασαν στην Αυστρία πέρσι, με το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα που ακολουθούσε τη βαλκανική οδό για να φτάσει στην κεντρική Ευρώπη.


Άλλοι δύο μετανάστες προφυλακίστηκαν τον Δεκέμβριο στο Σάλτσμπουργκ καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ