Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι παραιτείται διότι η υπερκόπωση εξαιτίας της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει επηρεάσει την κατάσταση υγείας του.

 

«Δεν θέλω να εξουθενώσω τον εαυτό μου», δήλωσε ο 60χρονος Ρούντολφ Ανσόμπερ, που προέρχεται από το κόμμα των Πρασίνων, εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού του Σεμπάστιαν Κουρτς, διευκρινίζοντας ότι υποφέρει από υπέρταση και εξάντληση.

 

Δύο ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ παρουσίασε ως διάδοχό του στο υπουργείο, τον γιατρό, ιδρυτή και από τους διευθυντές του Κέντρου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη Βιέννη Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν.

 

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν τόνισε ότι έχει τον μεγαλύτερο σεβασμό για τη νέα αποστολή του, σημειώνοντας πως «εάν δεν έχεις ενδοιασμούς εν μέσω πανδημίας να γίνεις υπουργός Υγείας και ως εκ τούτου κορυφαίος διαχειριστής της κρίσης, τότε σου λείπει ο σεβασμός για την αποστολή».

 

Κατά την άποψή του, αυτή την στιγμή το lockdown στις ανατολικές περιοχές της Αυστρίας (το οποίο ισχύει μέχρι τις 2 Μαίου) είναι η μόνη δυνατότητα για την αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού μολύνσεων, ενώ σημαντικό είναι να ανοίξουν σύντομα και πάλι τα σχολεία.

 

Ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ ευχαρίστησε τον απερχόμενο Ρούντολφ Ανσόμπερ, ο οποίος, όπως τόνισε, «προσέφερε απίστευτα» στη διάρκεια της πανδημίας, εργαζόμενος χωρίς διάλειμμα για την προστασία της υγείας, «κάτι που αποτελεί ηράκλειο άθλο».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters