ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Αυστραλία: Προειδοποιεί για μέτρα κατά των app stores της Google και της Apple

Αυστραλία: Προειδοποιεί για μέτρα κατά των app stores της Google και της Apple Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) δήλωσε ότι απαιτούνται μέτρα για την αντιμετώπιση της κυριαρχίας των εφαρμογών της Apple και της Google.

«Η Apple και η Google δεν εκτελούν μόνο τις αγορές εφαρμογών, αλλά ανταγωνίζονται και αυτές με τις δικές τους εφαρμογές», δήλωσε ο πρόεδρος Rod Sims.

Η ACCC πρότεινε να δοθεί στους χρήστες και στους προγραμματιστές περισσότερος έλεγχος στις αγορές.

Αυτή δε, είναι η πιο πρόσφατη κίνηση της Αυστραλίας για τον έλεγχο της εξουσίας των τεχνολογικών κολοσσών στην αγορά.

Η παγκόσμια κυριαρχία του App Store της Apple και του Play Store της Google έχει επικριθεί από τους κατασκευαστές εφαρμογών για υποχρεωτικές πληρωμές κατανομής εσόδων.

«Η ACCC ασχολείται επίσης με τους περιορισμούς, που επιβάλλονται από την Apple και την Google, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να χρησιμοποιούν τα συστήματα πληρωμών της Apple και της Google για οποιεσδήποτε αγορές εντός εφαρμογής», πρόσθεσε ο Sims.

Η επιτροπή συνέστησε να επιτρέπεται στους χρήστες να αφαιρούν και να αντικαθιστούν τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της Apple και της Google από τα τηλέφωνά τους.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών θα πρέπει να έχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές τους μπορούν να εντοπιστούν, ενώ οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί θα πρέπει να εμποδίζουν τη χρήση δεδομένων, που συλλέγονται από τα app stores τους για την προώθηση των δικών τους εφαρμογών», δήλωσε η ACCC.


Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη κίνηση της Αυστραλίας, η οποία εξετάζει την κυριαρχία στην αγορά των app stores της Google και της Apple.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, και οι δύο κολοσσοί κατηγορήθηκαν από άλλες εταιρείες, ότι περιορίζουν την πρόσβαση σε προγραμματιστές εφαρμογών και χρεώνουν προμήθειες έως και 30% για πληρωμένες λήψεις.

Η κίνηση αυτή έρχεται μερικούς μήνες μετά την ψήφιση νόμου στην Αυστραλία με σκοπό να κάνει τη Google και το Facebook να πληρώνουν για περιεχόμενο ειδήσεων στις πλατφόρμες τους.

Η κίνηση προσέλκυσε παγκόσμια προσοχή, καθώς εφημερίδες και άλλοι εκδότες σε πολλές χώρες έχουν διαμαρτυρηθεί από καιρό για την πρακτική αυτή.

Τελικά, Google και Facebook προσφέρθηκαν να συνάψουν συμφωνίες με εκδότες και πάροχους ειδησεογραφικού περιεχομένου, μετά την έγκριση του νέου νόμου στην χώρα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM