Αυστραλία: Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Μελβούρνη - Υλικές ζημιές

Αυστραλία: Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Μελβούρνη - Περιορισμένες υλικές ζημιές Facebook Twitter
0

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη νοτιοανατολική Αυστραλία, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια στην πόλη της Μελβούρνης.

Το επίκεντρο προσδιορίστηκε στην αραιοκατοικημένη, ορεινή περιοχή του Μάνσφιλντ, 190 χλμ βόρεια της Μελβούρνης. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα Καμπέρα, το Σίδνεϊ και την Τασμανία, ακόμη και σε παραλιακές περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας που απέχουν χίλια χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

Ο σεισμός διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα αν και ορισμένες περιοχές ανέφεραν ότι κράτησε περισσότερο. Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί μεγέθους 4,0 και 3,1 βαθμών Ρίχτερ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σεισμούς της Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια, δε φαίνεται να προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές και δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί. 

Ζημιές σε παλιές οικοδομές και κτήρια έχουν καταγραφεί στη Μελβούρνη, κυρίως στην Chapel street, πολύ κοντά στο κέντρο της Μελβούρνης, όπου κατέρρευσαν τοίχοι δίχως να αναφερθούν τραυματισμοί.

Η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Βικτώριας προειδοποίησε τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση για πιθανούς μετασεισμούς.

«Εάν βρίσκεστε στη Βικτώρια, κινδυνεύετε. Περιμένετε μετασεισμούς, μείνετε μακριά από κατεστραμμένα κτίρια και άλλους κινδύνους. Αποφύγετε την οδήγηση, εκτός από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η αρχή.

Με πληροφορίες από BBC και ertnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM