Σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη νοτιοανατολική Αυστραλία, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια στην πόλη της Μελβούρνης.

 

Το επίκεντρο προσδιορίστηκε στην αραιοκατοικημένη, ορεινή περιοχή του Μάνσφιλντ, 190 χλμ βόρεια της Μελβούρνης. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα Καμπέρα, το Σίδνεϊ και την Τασμανία, ακόμη και σε παραλιακές περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας που απέχουν χίλια χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

 

Ο σεισμός διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα αν και ορισμένες περιοχές ανέφεραν ότι κράτησε περισσότερο. Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί μεγέθους 4,0 και 3,1 βαθμών Ρίχτερ. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σεισμούς της Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια, δε φαίνεται να προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές και δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί. 

 

Ζημιές σε παλιές οικοδομές και κτήρια έχουν καταγραφεί στη Μελβούρνη, κυρίως στην Chapel street, πολύ κοντά στο κέντρο της Μελβούρνης, όπου κατέρρευσαν τοίχοι δίχως να αναφερθούν τραυματισμοί.

 

 

Η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Βικτώριας προειδοποίησε τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση για πιθανούς μετασεισμούς.

 

«Εάν βρίσκεστε στη Βικτώρια, κινδυνεύετε. Περιμένετε μετασεισμούς, μείνετε μακριά από κατεστραμμένα κτίρια και άλλους κινδύνους. Αποφύγετε την οδήγηση, εκτός από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η αρχή.

 

 

Με πληροφορίες από BBC και ertnews