Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες που χτύπησαν την Αυστραλία, οι ειδικοί προειδοποιούν για την εμφάνιση ενός είδους αράχνης που το τσίμπημά της μπορεί να προκαλέσει θάνατο. 

 

Ειδικοί στην Αυστραλία προειδοποιούν τους κατοίκους να επαγρυπνούν για θανατηφόρες αράχνες, καθώς πλέον έχουν διαμορφωθεί «ιδανικές συνθήκες» για την εμφάνισή τους. Πολλά είδη που ζουν στις δασικές εκτάσεις της χώρας είναι γνωστά για το εξαιρετικά τοξικό και ταχείας δράσης δηλητήριο τους. Την Τετάρτη, το αυστραλιανό Reptile Park - με έδρα το Somersby, στη Νέα Νότια Ουαλία, δήλωσε ότι η δραστηριότητα των αραχνών έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.


Ο εκπρόσωπος του πάρκου, Daniel Rumsey, δήλωσε σχετικά σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook: «Εξαιτίας της βροχής που προηγήθηκε και των υψηλών θερμοκρασιών που βιώνουμε αυτές τις ημέρες, οι συγκεκριμένες αράχνες θα βγουν από τις σήραγγες που ζουν, στην επιφάνεια» και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη αραχνών για τον άνθρωπο στον κόσμο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολύ σοβαρά».

 


Ο Warren Bailey, ιδιοκτήτης εταιρίας απεντομώσεων στο Σίδνεϋ μιλώντας στο CNN, είπε ότι οι το συγκεκριμένο είδος αράχνης εμφανίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο φέτος εξαιτίας των ξηρών συνθηκών που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες η εμφάνισή τους καθυστέρησε. Όπως είπε ο ίδιος η συγκεκριμένη αράχνη είναι «πολύ τοξική και μπορεί να σκοτώσει».

 

Με πληροφορίες από CNN