Μια γυναίκα στην Αυστραλία υπέστη πολλαπλά τραύματα όταν χτυπήθηκε από φαλαινοκαρχαρία κατά την διάρκεια εκδρομής σε δημοφιλές θέρετρο της χώρας.

 

Η γυναίκα, 29 ετών, είχε πάει για κολύμβηση με αναπνευστήρα μαζί με μία ομάδα στον Ύφαλο Ningaloo της Δυτικής Αυστραλίας το Σάββατο όταν χτυπήθηκε από την ουρά του ζώου.

 

Η κολύμβηση με φαλαινοκαρχαρίες, το μεγαλύτερο είδος ψαριού παγκοσμίως, είναι μια δημοφιλής τουριστική δραστηριότητα.

 

Οι διασώστες του St John, που παρέλαβαν την 29χρονη, είπαν ότι η γυναίκα είχε υποστεί εσωτερική αιμορραγία και τραυματισμούς στο άνω μέρος του κορμού «από τη συντριβή», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

 

Αρχικά η γυναίκα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Έξμουθ πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Περθ, όπου νοσηλεύεται σε «σοβαρή αλλά σταθερή» κατάσταση.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας, υπήρξαν και άλλοι παρόντες στο συμβάν αλλά κανείς τους δεν έχει τραυματιστεί.

 

Η ομάδα κολύμβησης ήταν μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ακτή όταν συνέβη το περιστατικό.

 

Το Ningaloo Reef στην κοραλλιογενή ακτή της Δυτικής Αυστραλίας είναι γνωστό για την ποικιλομορφία της θαλάσσιας ζωής και είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά σημεία της πολιτείας.

 

Οι αποστολές για κολύμβηση με αναπνευστήρα στον κοραλλιογενή ύφαλο και οι συναντήσεις με φαλαινοκαρχαρίες δε, είναι πολύ δημοφιλείς.

 

Ο φαλαινοκαρχαρίες φτάνουν σε μήκος περίπου 18 μέτρα και είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο.

 

Παρά το μέγεθός τους, ωστόσο, συνήθως θεωρούνται ασφαλείς «σύντροφοι» για κολύμβηση λόγω της ήρεμης φύσης τους.

 

Με πληροφορίες του BBC