Αυγά και γιαούρτια στην Ισλανδία, κατά βουλευτών και πρωθυπουργού

Αυγά και γιαούρτια στην Ισλανδία, κατά βουλευτών και πρωθυπουργού Facebook Twitter
0

Θερμή υποδοχή -με το άνοιγμα της νέας βουλευτικής περιόδου- επεφύλαξαν στην κυβέρνηση της Ισλανδίας 1000 περίπου διαδηλωτές, έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας.

Εξαγριωμένοι διαδηλώτες κρατούσαν κατσαρόλες και τηγάνια, ενώ άλλοι πετούσαν φαγητά και πυροτεχνήματα κατά του κτιρίου. Οι βουλευτές, οι επίσημοι, η πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της χώρας δέχτηκαν επίθεση με αβγά και γιαούρτια , τόσο όταν προσέρχονταν για την καθιερωμένη λειτουργία στην αρχή του βουλευτικού έτους, όσο και στο τέλος της λειτουργίας. Ένας βουλευτής μάλιστα έπεσε όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα αβγό.

Η συγκεντρωμένοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να βοηθήσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που δοκιμάζονται μετά την κατάρρευση των τραπεζών στη χώρα το 2008. Παρέδωσαν ακόμη αίτημα με 34.00 υπογραφές, δηλαδή το 10% του πληθυσμού της χώρας.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, απλώς προστάτεψε τους επίσημους και δεν προχώρησε σε συλλήψεις. Το πλήθος διαλύθηκε σύντομα.

Σε δηλώσεις της η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρδαντότιρ αναγνώρισε ότι η χώρα εξακολουθεί να περνά δύσκολες στιγμές, αν και τα προβλήματα είναι λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Για επικίνδυνο ρήγμα μεταξύ των πολιτικών και του λαού, έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας.

Μετά την κατάρρευση των τραπεζών τον Οκτώβριο του 2008 πολλοί Ισλανδοί δυσκολεύονται υπερβολικά να αποπληρώσουν τα δάνεια σε συνάλλαγμα που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM