«Αξιολύπητη η στάση του Σούνακ» σχολιάζουν οι Εργατικοί

«Αξιολύπητη η στάση του Σούνακ» σχολιάζουν οι Εργατικοί Facebook Twitter
0

«Αξιολύπητη» χαρακτήρισε πηγή των Εργατικών την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο της συνέντευξής του στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης διαμήνυσε χθες, λίγο πριν την ανακοίνωση ότι ο Ρίσι Σούνακ ακυρώνει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως «δεν υπάρχουν πλάνα» για αλλαγή του νόμου του 1963 για το Βρετανικό Μουσείο και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Αλλά μία συμφωνία σε μορφή δανεισμού δεν απαιτεί αλλαγή του νόμου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και έτσι θα μπορούσε να συμβεί ανεξάρτητα από την άποψη του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, σχολιάζει το BBC.

Πολλοί Συντηρητικοί πιστεύουν ότι μια τέτοια ρύθμιση θα ήταν ένας «ολισθηρός κατήφορος», όπως μετέφερε πηγή στο BBC. «Ο Κιρ Στάρμερ είναι ξεκάθαρα πρόθυμος να αγνοήσει τις συνεισφορές που έχουν κάνει οι γενιές Βρετανών φορολογουμένων για να κρατήσουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα ασφαλή και να τα μοιραστούν με τον κόσμο», ισχυρίστηκε κομματική πηγή.

Ωστόσο, μια πηγή των Εργατικών είπε ότι η θέση τους είναι σταθερή και μακροχρόνια. Μια κυβέρνηση των Εργατικών δεν θα άλλαζε τον νόμο για να επιτρέψει τη μόνιμη μετεγκατάσταση των Γλυπτών του Παρθενώνα ενώ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Ρίσι Σουνάκ ήταν «αξιολύπητη» πρόσθεσε η πηγή.

Μια άλλη πηγή έκανε λόγο για «παράξενο πολιτιστικό πολεμικό θέατρο».

Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος σχολίασε δε, ότι «εάν ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να συναντηθεί με έναν Ευρωπαίο σύμμαχο με τον οποίο η Βρετανία έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς, αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν είναι σε θέση να παράσχει τη σοβαρή οικονομική ηγεσία που απαιτεί η χώρα μας. Οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ είναι έτοιμοι».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM