«Αξιολύπητη η στάση του Σούνακ» σχολιάζουν οι Εργατικοί

«Αξιολύπητη η στάση του Σούνακ» σχολιάζουν οι Εργατικοί Facebook Twitter
0

«Αξιολύπητη» χαρακτήρισε πηγή των Εργατικών την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο της συνέντευξής του στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης διαμήνυσε χθες, λίγο πριν την ανακοίνωση ότι ο Ρίσι Σούνακ ακυρώνει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως «δεν υπάρχουν πλάνα» για αλλαγή του νόμου του 1963 για το Βρετανικό Μουσείο και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Αλλά μία συμφωνία σε μορφή δανεισμού δεν απαιτεί αλλαγή του νόμου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και έτσι θα μπορούσε να συμβεί ανεξάρτητα από την άποψη του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, σχολιάζει το BBC.

Πολλοί Συντηρητικοί πιστεύουν ότι μια τέτοια ρύθμιση θα ήταν ένας «ολισθηρός κατήφορος», όπως μετέφερε πηγή στο BBC. «Ο Κιρ Στάρμερ είναι ξεκάθαρα πρόθυμος να αγνοήσει τις συνεισφορές που έχουν κάνει οι γενιές Βρετανών φορολογουμένων για να κρατήσουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα ασφαλή και να τα μοιραστούν με τον κόσμο», ισχυρίστηκε κομματική πηγή.

Ωστόσο, μια πηγή των Εργατικών είπε ότι η θέση τους είναι σταθερή και μακροχρόνια. Μια κυβέρνηση των Εργατικών δεν θα άλλαζε τον νόμο για να επιτρέψει τη μόνιμη μετεγκατάσταση των Γλυπτών του Παρθενώνα ενώ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Ρίσι Σουνάκ ήταν «αξιολύπητη» πρόσθεσε η πηγή.

Μια άλλη πηγή έκανε λόγο για «παράξενο πολιτιστικό πολεμικό θέατρο».

Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος σχολίασε δε, ότι «εάν ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να συναντηθεί με έναν Ευρωπαίο σύμμαχο με τον οποίο η Βρετανία έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς, αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν είναι σε θέση να παράσχει τη σοβαρή οικονομική ηγεσία που απαιτεί η χώρα μας. Οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ είναι έτοιμοι».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM