Αθώα η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν - Κατηγορούνταν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Αθώα η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν - Κατηγορούνταν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Facebook Twitter
0

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έκρινε σήμερα αθώα την Τουρκάλα συγγραφέα Ασλί Ερντογάν η οποία κατηγορούνταν για «τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Το δικαστήριο έκρινε αθώα την Ερντογάν, η οποία δεν έχει συγγενική σχέση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις κατηγορίες της «απόπειρας προσβολής της ακεραιότητας του κράτους» και της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση». Επίσης ζήτησε την απαλλαγή της από την κατηγορία της «διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας». Η Ασλί Ερντογάν, συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, δικαζόταν επειδή συνεργάστηκε με την κουρδική εφημερίδα Ozgur Gundem, η οποία πλέον έχει κλείσει, καθώς πιστεύεται ότι συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η συγγραφέας, αφού κρατήθηκε επί 136 ημέρες στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερη στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2016 και κατάφερε να πάρει πίσω το διαβατήριό της τον Σεπτέμβριο του 2017 οπότε έφυγε για τη Γερμανία, παίρνοντας τον δρόμο της αυτοεξορίας, όπως έχουν κάνει πολλοί Τούρκοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

Από τότε ζει στη Φρανκφούρτη και στόχος της είναι να υπερασπιστεί όσους εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM