Αστυνομικός στις ΗΠΑ απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να πυροβολήσει έναν μαύρο και ένοπλο ύποπτο

Αστυνομικός στις ΗΠΑ απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να πυροβολήσει έναν μαύρο και ένοπλο ύποπτο Facebook Twitter
O Στίβεν Μέιντερ απεικονίζεται στο κέντρο.
1

Αστυνομικός της Δυτικής Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, ο οποίος είχε απολυθεί επειδή αρνήθηκε να πυροβολήσει εναντίον ενός μαύρου και ένοπλου υπόπτου, θα λάβει αποζημίωση 175.000 δολάρια για αδικαιολόγητη απόλυση.

Η οργάνωση προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων (ACLU) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η πόλη του Γουέιρτον, όπου εργαζόταν ο αστυνομικός, κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του και θα του καταβάλει 175.000 δολάρια.

Στις 6 Μαΐου 2016 ο Στίβεν Μέιντερ, πρώην πεζοναύτης, απάντησε σε μια κλήση για ενδοοικογενειακή βία. Όταν ο 27χρονος αστυνομικός έφτασε στο σημείο είδε τον ύποπτο Ρ. Τζ. Ουίλιαμς «προφανώς εκτός εαυτού», με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, σύμφωνα με την ACLU.

Ο Μέιντερ τού ζήτησε να βγάλει τα χέρια από την πλάτη και τότε ο Ουίλιαμς του έδειξε ότι κρατά όπλο. Ο αστυνομικός τού ζήτησε να το αφήσει στο έδαφος, κάτι που ο ύποπτος αρνήθηκε να κάνει, προκαλώντας τον Μέιντερ να τον πυροβολήσει.

«Αντί να πυροβολήσει ο Μέιντερ, χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική του εκπαίδευση, προσπάθησε να τον ηρεμήσει», αναφέρει η ACLU. «Χαμήλωσε τον τόνο της φωνής του, κοίταξε τον Ουίλιαμς στα μάτια και του είπε "δεν θα σε πυροβολήσω, αδελφέ μου, δεν θα σε πυροβολήσω"».

Όμως όση ώρα ο Μέιντερ διαπραγματευόταν με τον Ουίλιαμς έφτασαν στο σημείο δύο ακόμη αστυνομικοί και ο δράστης έστρεψε το όπλο του προς αυτούς. Ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε και τον σκότωσε με τέσσερις σφαίρες. Το όπλο του υπόπτου δεν ήταν γεμάτο.

Οι αξιωματούχοι της πόλης Γουέιρτον κατηγόρησαν τον Μέιντερ ότι «πάγωσε» στη διάρκεια του περιστατικού και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τον απέλυσαν. Αντίθετα, ο αστυνομικός που σκότωσε τον Ουίλιαμς δεν αντιμετώπισε κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM