AstraZeneca: Το εμβόλιο μας για τον κορωνοϊό δεν είναι τέλειο αλλά σώζει ζωές

AstraZeneca: Το εμβόλιο μας για τον κορωνοϊό δεν είναι τέλειο αλλά σώζει ζωές Facebook Twitter
AstraZeneca: Το εμβόλιο μας για τον κορωνοϊό δεν είναι τέλειο αλλά σώζει ζωές (EPA)
0

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca δεν είναι τέλειο, αλλά θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην πανδημία, όπως προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλός της.

Παράλληλα, η φαρμακοβιομηχανία δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις προμήθειες σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις το μήνα μέχρι τον Απρίλιο.

Η λήψη δύο δόσεων του εμβολίου, που ανέπτυξε μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, χαιρετίστηκε ως «εμβόλιο για τον κόσμο», επειδή είναι φθηνότερο και ευκολότερο να διανεμηθεί από κάποιους ανταγωνιστές.

Αλλά η ταχεία έγκρισή της στην Ευρώπη και όχι μόνο, έχει προκαλέσει αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότερη δοσολογία και το διάστημα μεταξύ των δόσεων.

Τα στοιχεία, το περασμένο Σαββατοκύριακο, έδειξαν επίσης ότι το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό απέναντι στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ενώ η εταιρεία τις τελευταίες ημέρες έχει εμπλακεί σε μία διαφωνία με την ΕΕ μετά από καθυστερήσεις στην παράδοση του εμβολίου.

«Είναι τέλειο; Όχι, δεν είναι τέλειο, αλλά είναι υπέροχο. Ποιος άλλος κατασκευάζει 100 εκατομμύρια δόσεις τον Φεβρουάριο;» είπε ο διευθύνων σύμβουλος Pascal Soriot σε τηλεδιάσκεψη.

«Θα σώσουμε χιλιάδες ζωές και γι' αυτό ερχόμαστε καθημερινά στη δουλειά», πρόσθεσε.

Η AstraZeneca δήλωσε ότι περιμένει τα πολυαναμενόμενα δεδομένα από τη δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ πριν από τα τέλη Μαρτίου, και ότι είναι πεπεισμένη πως η λήψη προσέφερε σχετικά καλή προστασία έναντι σοβαρής νόσου και  θανατηφόρων περιπτώσεων, που προκαλεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματά του εμβολίου εντοπίστηκαν σε κρούσματα με ήπια συμπτώματα.

Ωστόσο, αφού αναδείχτηκε στην πιο πολύτιμη εταιρεία της Βρετανίας το περασμένο καλοκαίρι, η εταιρεία έπεσε στην 6η θέση, μια κίνηση, που ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν σε αμφιβολίες σχετικά με το εμβόλιο.

«Σε ένα ή δύο χρόνια θα κοιτάξουμε πίσω και όλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουμε τεράστιο αντίκτυπο», δήλωσε ο Soriot.

Οι μετοχές της AstraZeneca αυξήθηκαν περισσότερο από 2% στις πρωινές χρηματιστηριακές συναλλαγές, αφού η εταιρεία προέβλεψε αύξηση των κερδών φέτος, λόγω της έντονης ζήτησης για τα προϊόντα της κατά του καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Έχει δεσμευτεί δε, να μην πάρει καθόλου χρήματα από το εμβόλιο του COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των εσόδων της το 2021 με τα βασικά της κέρδη να κυμαίνονται από 4,75 ως 5 δολάρια ανά μετοχή, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου. Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση 18-24%, μετά από ένα 15% που σημείωσε το 2020. 

Η εταιρεία δήλωσε δε, ότι οι πωλήσεις από το εμβόλιο του κορωνοϊού, θα καταγραφούν ξεχωριστά από τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2021.

Ενώ το δημόσιο συμφέρον επικεντρώνεται στο εμβόλιο, η βασική δραστηριότητα των φαρμάκων για τον διαβήτη, την καρδιά, τα νεφρά και τον καρκίνο της AstraZeneca αναπτύσσεται σταθερά.

Οι πωλήσεις των φαρμάκων για τον καρκίνο, ο μεγαλύτερος τομέας της AstraZeneca, σημείωσαν άνοδο 28%, με επικεφαλής το φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα Tagrisso, που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις.

Με πληροφορίες του economictimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM