Aston Martin: Το τελευταίο μοντέλο με κινητήρα ορυκτών καυσίμων

Aston Martin: «Το κύκνειο άσμα» μοντέλου με κινητήρα ορυκτών καυσίμων Facebook Twitter
Φωτ.: ASTON MARTIN
0

Η Aston Martin παρουσίασε την Τετάρτη το τελευταίο της μοντέλο V12 Vantage με κινητήρα ορυκτών καυσίμων.

«Με την παραγωγή της Aston Martin V12 Vantage να περιορίζεται αυστηρά σε 333 αντίτυπα παγκοσμίως, αυτή η έκδοση γιορτάζει με το κατάλληλο στιλ το τέλος μιας επικής εποχής». Με αυτή την φράση, η βρετανική εταιρεία σηματοδοτεί το «τέλος εποχής» του V12 κινητήρα, και συνάμα τα εγκαίνια μιας νέας εξηλεκτρισμενης εποχής και για το στρατόπεδο της Aston Martin.

Η αρχική του τιμή θα φτάνει τα 300.000 δολάρια, ενώ η ταχύτητα του θα αγγίζει τα 323 χλμ. την ώρα.

«Το V12 Vantage είναι πραγματικά το κύκνειο άσμα μας», δήλωσε στο Reuters ο εκτελεστικός πρόεδρος και επενδυτής της Aston Martin, Λόρενς Στρολ. «Υπάρχει ιστορία με τη σειρά V12 Vantage σε αυτή την εταιρεία που πηγαίνει πίσω αρκετές δεκαετίες και θα είναι η τελευταία έκδοση που κυκλοφορούμε προτού προχωρήσουμε στην υβριδική και στην ηλεκτρική κίνηση».

Στόχος της Aston Martin είναι να λανσάρει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα το 2025, ενώ έχει δηλώσει ότι από το 2026 όλες οι νέες σειρές θα έχουν ηλεκτρική επιλογή.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM