Ασάνζ: Ορίστηκε η νέα ακροαματική διαδικασία για την πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ

Ασάνζ: Ορίστηκε η νέα ακροαματική διαδικασία για την πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στα μέσα Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η νέα ακροαματική διαδικασία για πιθανή έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Ο ιστότοπος WikiLeaks γνωστοποίησε σήμερα ότι η επόμενη ακροαματική διαδικασία όσον αφορά την πιθανή έκδοση του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ αναβλήθηκε και θα γίνει τη 14η Ιουνίου, αντί της 12ης, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η νέα ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στο δικαστήριο του Μπέλμαρς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοση του Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο μετά την άρση της ασυλίας του από το Κίτο. Αντιμετωπίζει συνολικά 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ και δεκαετίες φυλάκισης αν καταδικαστεί. Πριν από μια εβδομάδα τα WikiLeaks ανακοίνωσαν ότι ανησυχούν πολύ για την υγεία του Ασάνζ και ότι έχει μεταφερθεί στη νοσοκομειακή πτέρυγα της βρετανικής φυλακής Μπέλμαρς όπου κρατείται. Η υγεία του επιδεινώθηκε στη φυλακή και έχει χάσει πολύ βάρος, ανέφεραν τα WikiLeaks.

Παράλληλα ο Νιλς Μέλτσερ, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, ανέφερε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ υποστεί ψυχολογικά βασανιστήρια. «Ο κ. Ασάνζ έχει εκ προθέσεως εκτεθεί, για μια περίοδο πολλών χρόνων, σε όλο και πιο σοβαρές μορφές σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας, τα σωρευτικά αποτελέσματα των οποίων μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως ψυχολογικά βασανιστήρια», δήλωσε ο Μέλτσερ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Διεθνή / Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Πλατφόρμες, όπως το HomeExchange και το Kindred, επιτρέπουν στους χρήστες να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με λιγότερα χρήματα - «Τα μέλη ανταλλάσσουν νύχτες και όχι δολάρια»
LIFO NEWSROOM
Στα άδυτα του Βατικανού: Πώς ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Διεθνή / Στα άδυτα του Βατικανού: Ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Politico για τη μάχη της διαδοχής του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία θα είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη, ιδίως έπειτα από την πρόσφατη σύγκρουση του ποντίφικα με τον καθολικό αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Διεθνή / Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας είναι αδιαμφισβήτητη στα μάτια της Άγκυρας
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλοι πρέπει να είναι εντάξει με τη συμφωνία, λέει ο Ρούμπιο, βάζοντας στο κάδρο την ΕΕ

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλοι πρέπει να είναι εντάξει με τη συμφωνία, λέει ο Ρούμπιο, βάζοντας στο κάδρο την ΕΕ

Όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή τη σύγκρουση πρέπει να είναι εντάξει με τη συμφωνία τερματισμού, δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο μετά τις συνομιλίες με τον Λαβρόφ
LIFO NEWSROOM
Το πραγματικό Sucession: Μέσα στην οικογενειακή διαμάχη για τον έλεγχο της αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοχ

Διεθνή / Το αληθινό «Succession»: Μέσα στην οικογενειακή διαμάχη για την αυτοκρατορία Μέρντοχ

Η οικογένεια του μεγιστάνα των Μέσων Ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ βρίσκεται σε πολύχρονη διαμάχη για τον έλεγχο των εφημερίδων αλλά κυρίως, του τηλεοπτικού FOX News, που στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM