Αρνείται ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ότι ήταν ο στρατός του που εξαπέλυσε επίθεση με χημικά Χαν Σεικούν με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

 

Σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άσαντ είπε ότι η επίθεση αυτό ήταν 100% κατασκευασμένη και τόνισε ότι το καθεστώς του δεν έκανε καμία τέτοια επίθεση. Ισχυρίστηκε δε ότι «ακόμη και αν είχαμε (χημικά όπλα) δεν θα τα χρησιμοποιούσαμε».

 

Ο Άσαντ  είπε ακόμη ότι δεν είναι σαφές ποιος πραγματοποίησε την επίθεση ενώ πρόσθεσε  ότι τα βίντεο που δείχνουν παιδιά που πεθαίνουν από την επίθεση ήταν «προπαγάνδα» που σχεδιάστηκε για να υπάρξουν τα αντίποινα από τις ΗΠΑ με την εκτόξευση πυραύλων δυο ημέρες αργότερα.

 

 «Δεν είναι σαφές αν αυτό συνέβη ή όχι, πώς μπορείτε να ελέγξετε ένα βίντεο; Υπάρχουν πολλά πλαστά βίντεο», σημείωσε επίσης για να προσθέσει:  «Δεν ξέρουμε αν τα νεκρά παιδιά σκοτώθηκαν στη Χαν Σεικούν. Εντύπωση μας είναι ότι η Δύση, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι χέρι-γάντι με τους τρομοκράτες.»

 

Πρόσθεσε ότι θα επιτρέψει μια έρευνα σχετικά με την επίθεση «μόνο όταν βεβαιωθεί ότι σε αυτή θα συμμετάσχουν αμερόληπτες χώρες και ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί η έρευνα για πολιτικούς σκοπούς».4

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr