Αποζημίωση «μαμούθ» στον Τζέφρι Ρας για τη δήθεν σεξουαλική παρενόχληση

Αποζημίωση «μαμούθ» στον Τζέφρι Ρας για τη δήθεν σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
EPA
1

Αποζημίωση 609.000 δολαρίων στον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Τζέφρι Ρας επεδίκασε την Πέμπτη το Δικαστήριο μετά από μήνυση που είχε καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ειδικότερα, ο διάσημος ηθοποιός είχε μηνύσει το αυστραλιανό παράρτημα της News Corp για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή δημοσίευσε άρθρα σύμφωνα με τα οποία μια συνάδελφός του σε μια παραγωγή του Βασιλιά Ληρ τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι το παράρτημα Nationwide της News Corp και τα άρθρα του δημοσιογράφου Τζόναθον Μόραν στην Daily Telegraph δεν κατάφεραν να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών, θα αποφασίσει αργότερα για περαιτέρω αποζημιώσεις.

«Αυτό ήταν σε κάθε περίπτωση ένα επικίνδυνα ανεύθυνο κομμάτι εντυπωσιοθηρικής δημοσιογραφίας του χειρίστου είδους, του πλέον χειρίστου είδους», ανέφερε ο δικαστής Μάικλ Ουίγκνεϊ στην απόφασή του που ανέγνωσε σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Σίδνεϊ.

Ο Ρας, 67 χρονών και σταρ του αυστραλιανού θεάτρου, κατέθεσε αγωγή σε βάρος της ταμπλόιντ της News Corp στο Σίδνεϊ για μια σειρά άρθρων σύμφωνα με τα οποία ήταν στόχος μιας καταγγελίας στον Θεατρικό Οργανισμό του Σίδνεϊ που αφορούσε μια παραγωγή του Βασιλιά Ληρ το 2015.

Υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ», και σε άρθρα που δημοσιεύθηκαν αργότερα, η εφημερίδα ανέφερε πως ο ηθοποιός, στον ομώνυμο ρόλο, είχε κατηγορηθεί από τη συνάδελφό του για ακαθόριστη ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Ρας, που έλαβε το Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου του 1997 για την ταινία «Ο σολίστας»("Shine") και από τότε έχει εμφανιστεί στις ταινίες των «Πειρατών της Καραϊβικής», είπε πως από τα άρθρα άφηναν να εννοηθεί μια μεγάλη διαστροφή ή ανηθικότητα, και πως ο δικηγόρος του επιδίωξε «πολύ σημαντικές» αποζημιώσεις.

«Δεν υπάρχουν νικητές σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο Ρας έξω από το δικαστήριο. «Ήταν εξαιρετικά λυπηρό για όλους τους εμπλεκόμενους».

Ο Ρας ευχαρίστησε τη σύζυγο και τα παιδιά του για την υποστήριξή τους «στη διάρκεια αυτής της ψυχοφθόρας περιόδου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια