Ο Τραμπ στην πρώτη του προεκλογική ομιλία μετά την απόπειρα: «Έφαγα σφαίρα για τη Δημοκρατία»

Ο Τραμπ στην πρώτη του προεκλογική ομιλία μετά την απόπειρα: «Έφαγα σφαίρα για τη Δημοκρατία» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

«Έφαγα σφαίρα για τη Δημοκρατία» είπε στην πρώτη του προεκλογική εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε με μικρότερο και πιο διακριτικό επίδεσμο στο αυτί και αφιέρωσε πολύ χρόνο για να χλευάσει τους Δημοκρατικούς, χαρακτηρίζοντας «αδύναμο» τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και παρομοιάζοντας την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, με «σκυλί».

Μιλώντας χθες Σάββατο ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, ο Τραμπ ειρωνεύτηκε επανειλημμένως τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον οποίο χαρακτήρισε «αδύναμο». Χλευάζοντας τους Δημοκρατικούς που προσπαθούν να πείσουν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, έστρεψε τα βέλη του στην πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Νάνσι Πελόζι, λέγοντας: «Έχει στραφεί εναντίον του (προέδρου Μπάιντεν) σαν σκυλί».

Έχοντας στο πλευρό του τον γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς, τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του, ο Τραμπ είπε για τους Δημοκρατικούς: «Έχουν μερικά προβλήματα. Το Νο1 είναι πως δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο υποψήφιός τους», ανέφερε ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του έβαλαν τα γέλια. Χαρακτηρίζοντας τους Δημοκρατικούς «εχθρούς της δημοκρατίας», ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε: «Εξακολουθούν να λένε πως είμαι απειλή για τη δημοκρατία (…) Την προηγούμενη εβδομάδα, εγώ έφαγα μια σφαίρα για τη δημοκρατία!».

Ο Τραμπ στην πρώτη του προεκλογική ομιλία μετά την απόπειρα: «Έφαγα σφαίρα για τη Δημοκρατία» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ του έστειλε ένα «όμορφο μήνυμα» όταν πληροφορήθηκε τι συνέβη, σχολιάζοντας ότι είχαν «πολύ καλές» σχέσεις επί των ημερών του στον Λευκό Οίκο.

Ο 78χρονος Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας αναφέρθηκε αρκετές φορές στην απόπειρα δολοφονίας του. «Ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να ξαναπεράσω κάτι τέτοιο. Ήταν τόσο τρομακτικό», σχολίασε.

Ο Ρόνι Τζάκσον, πρώην γιατρός του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ είπε χθες Σάββατο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναρρώνει ομαλά, όπως αναμενόταν, μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο δεξί αυτί, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε εξέταση ακοής. Για «μισό εκατοστό» δεν καρφώθηκε η σφαίρα στο κρανίο του, υπογράμμισε ο Τζάκσον, ο οποίος είναι βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν αμφίρροπη κούρσα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά δείχνουν προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν σε πολιτείες-κλειδιά που ενδεχομένως να καθορίσουν τον νικητή των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ στην πρώτη του προεκλογική ομιλία μετά την απόπειρα: «Έφαγα σφαίρα για τη Δημοκρατία» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Δεν με προειδοποίησε κανείς πριν την απόπειρα, λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Σάββατο στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση από τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ προτού ανέβει στη σκηνή για να εκφωνήσει ομιλία σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τραυματίστηκε από τα πυρά του 20χρονου επίδοξου δολοφόνου.

«Έγιναν λάθη», είπε ο δημοσιογράφος στον Τραμπ. «Παρακολουθούσαν τον τύπο επί σχεδόν μια ώρα, νωρίτερα. Κανείς δεν σας είπε να μην ανέβετε στη σκηνή;» ρώτησε τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

«Κανείς δεν το ανέφερε, κανείς δεν είπε ότι υπήρχε πρόβλημα», απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ και συνέχισε λέγοντας: «Θα περίμενα για 15 (λεπτά), θα μπορούσαν να πουν να περιμένουμε για 15 λεπτά, 20 λεπτά, 5 λεπτά, οτιδήποτε. Κανείς δεν μίλησε!».

«Πώς ανέβηκε κάποιος σε εκείνη τη στέγη;» διερωτήθηκε ο Τραμπ για τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς. «Και γιατί δεν αναφέρθηκε, αφού τον είδαν πάνω στη στέγη», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM