Από ρεκόρ σε ρεκόρ το Bitcoin: Ξεπέρασε τα 81.000 δολάρια

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το Bitcoin: Ξεπέρασε τα 81.000 δολάρια Facebook Twitter
0

Το Bitcoin έφτασε τα 81.000 δολάρια για πρώτη φορά, ενισχυμένο από την προτίμηση που τρέφει ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και την προοπτική ενός Κογκρέσου με βουλευτές υπέρ των κρυπτονομισμάτων.

Ο Τραμπ ανακηρύχθηκε νικητής στην Αριζόνα, πράγμα που σηματοδότησε μια σαρωτική νίκη στις επτά πολιτείες πεδίου μάχης των ΗΠΑ. Η αποφασιστική νίκη του στις προεδρικές εκλογές προκάλεσε πανηγυρικούς ενθουσιασμούς από τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η οποία ξόδεψε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στο να υποστηρίξει μια σειρά υποψηφίων φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κέρδισε ως και 6,1% την Κυριακή και επέκτεινε τα κέρδη φτάνοντας τα άνευ προηγουμένου 81.891 δολάρια τη Δευτέρα, πριν αλλάξει κατεύθυνση και κλείσει στα 81.550 δολάρια στις 5:10 π.μ. στο Λονδίνο. Το ανοδικό αίσθημα συμπαρέσυρε και μικρότερα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Dogecoin, ενός κρυπτονομίσματος που προωθείται από τον υποστηρικτή του Τραμπ, Έλον Μασκ.

ε τη σκόνη από τη νίκη του Τραμπ ακόμα να μην έχει καταλαγιάσει, ήταν μόνο θέμα χρόνου να εμφανιστεί μια μερική ανατροπή, δεδομένης της αντίληψης ότι ο Τραμπ είναι υπέρ τον κρυπτονομισμάτων, και αυτό βλέπουμε τώρα», είπε ο Le Shi., Διευθύνων Σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ στην εταιρεία μάρκετινγκ Auros.

Το Bitcoin έχει κερδίσει περίπου 94% μέχρι στιγμής το 2024, βοηθούμενο από την ισχυρή ζήτηση για ειδικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια στις ΗΠΑ και τις μειώσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve. Η άνοδος του Bitcoin, το οποίο επίσης σημείωσε νέα ρεκόρ μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, υπερβαίνει τις αποδόσεις από επενδύσεις όπως μετοχές και χρυσός.

Η στάση του Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με την καταστολή των ψηφιακών στοιχείων υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γκάρι Γκένσλερ, χαρακτήρισε επανειλημμένα τον κλάδο ως γεμάτο απάτες και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οι εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δαπάνησαν πολλά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για να ενισχύσουν τους υποψηφίους που θεωρούνται ευνοϊκοί για τα συμφέροντά τους. Σε αυτό το σκηνικό, ο Τραμπ τράβηξε την προσοχή, καθώς έγινε υποστηρικτής μιας βιομηχανίας που κάποτε χαρακτήρισε απάτη. «Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί υποστηρικτικές ρυθμίσεις και η σάρωση της Βουλής και της Γερουσίας καθιστά την ψήφιση νομοσχεδίων για τα κρυπτονομίσματα πολύ πιο πιθανή», έγραψε η Νοέλ Άτσεσον, συγγραφέας του ενημερωτικού δελτίου Crypto Is Macro Now.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές εκλογές: Πώς ο Μπάρον Τραμπ και η «bro vote» επηρέασαν το αποτέλεσμα

Διεθνή / Αμερικανικές εκλογές: Πώς ο Μπάρον Τραμπ και η «bro vote» επηρέασαν το αποτέλεσμα

Ο 18χρονος γιος του Ντόναλντ Τραμπ και οι σχέσεις του με influencers της Manosphere, όπως ο Άντριου Τέιτ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να κερδίσει ο 78χρονος πατέρας του την προτίμηση των νέων, λευκών ανδρών, που τον ψήφισαν μαζικά
LIFO NEWSROOM
Η τιμή του Bitcoin σπάει όλα τα ρεκόρ εν αναμονή νίκης του Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ η τιμή του bitcoin, εν αναμονή της νίκης του Τραμπ

Ο χώρος τον κρυπτονομισμάτων αντέδρασε στα πρώτα αποτελέσματα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο πρώην πρόεδρος έχει υποσχεθεί να κάνει τις ΗΠΑ «πρωτεύουσα των crypto»
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση του χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM