Απελάθηκε από τη Γουατεμάλα ο McAfee

Απελάθηκε από τη Γουατεμάλα ο McAfee Facebook Twitter
0

Ο John McAfee, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας προγραμμάτων ασφαλείας λογισμικού, απελάθηκε χθές το βράδυ από τη Γουατεμάλα με κατεύθυνση τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος, σε τηλεφωνική συνέντευξη στοBloomberg δήλωσε ότι «Είναι υπό απέλαση και ότι θα πρέπει να φύγει σήμερα». Ως γνωστόν, καταζητείται για ανάκριση μετά το θάνατο ενός γείτονά του στο Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής.

Ο ΜακΑφι έκανε αίτηση για πολιτικό άσυλο στη Γουατεμάλα, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία στο Μπελίζ θέλει να τον σκοτώσει γιατί αρνήθηκε να πληρώσει «μίζα». Όμως συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Γουατεμάλα και ο πρόεδρος Ότο Πέρες αρνήθηκε να του χορηγήσει άσυλο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM