Ένοχος χωρίς ποινή ο Τραμπ για το σκάνδαλο χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς

«Απαλλαγή χωρίς όρους» για τον Ντόναλντ Τραμπ προτείνει το Ανώτατο Δικαστήριο για το σκάνδαλο με την Ντάνιελς Facebook Twitter
Φωτ.: AP
0

Την «χωρίς όρους απαλλαγή» του Ντόναλντ Τραμπ συνιστά ο εισαγγελέας, αναφορικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τη Στόρμι Ντάνιελς.

Για τα 34 αδικήματα εις βάρος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, αναφορικά με την υπόθεσή των πληρωμών που έκανε εν κρυπτώ στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της, απαγγέλθηκε στον Τραμπ, ποινή απαλλαγής.

Αυτό ερμηνεύεται ως ποινή χωρίς όρους, κατά την οποία ο κατηγορούμενος δεν τιμωρείται με πρόστιμο, δεν φυλακίζεται και δεν λαμβάνει αναστολή. Το αξίωμα του προέδρου παρέχει «εκτεταμένη προστασία στον κάτοχο του αξιώματος», είπε ο δικαστής, προτού σημειώσει ότι οι «πολίτες αυτού του έθνους αποφάσισαν ότι πρέπει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο» και να απολαύσει αυτή την προστασία.

«Πρέπει να σεβόμαστε το αξίωμα της προεδρίας και την επικείμενη ορκωμοσία του», δήλωσε, πιο συγκεκριμένα. Ο Τραμπ έδωσε το «παρών» διαδικτυακά από το Μαρ-α-Λαγκο, μαζί με τον δικηγόρο του.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ακρόαση, με τον Τραμπ να γίνεται ο πρώτος πρώην πρόεδρος που κρίνεται ένοχος για έγκλημα, αλλά και ο πρώτος πρόεδρος που καταδικάζεται γι' αυτό. Ωστόσο, παραμένει μια τυπική διαδικασία, μιας και ο προεδρεύων δικαστής, Juan Merchan, είχε ξεκαθαρίσει από πριν, ότι δεν σκοπεύει να διατάξει ποινή φυλάκισης και μάλλον θα καταδικάσει τον εκλεγμένο πρόεδρο σε απόλυση χωρίς όρους, η οποία δεν επιφέρει καμία ποινή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε την Πέμπτη τον δρόμο για την καταδίκη του εκλεγμένου προέδρου στο πλαίσιο ποινικών αδικημάτων που αφορούσαν χρήματα, τα οποία καταβλήθηκαν στην πορνοστάρ. Το δικαστήριο απέρριψε τελευταία στιγμή την προσπάθεια του Τραμπ να αποτρέψει την καταδίκη του, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, μόλις 10 ημέρες πριν από την ορκωμοσία του για τη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι επικεφαλής δικαστές, Τζον Ρόμπερτς και Έιμι Κόνι Μπάρετ ενώθηκαν με τους τρεις φιλελεύθερους δικαστές του δικαστηρίου - τη Σόνια Σοτομαγιόρ, την Έλενα Κάγκαν και την Κιτάντζι Μπράουν Τζάκσον - σχηματίζοντας πλειοψηφία για την απόρριψη του αιτήματος του Τραμπ.

Με πληροφορίες από Reuters και APNews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM