Ένοχος χωρίς ποινή ο Τραμπ για το σκάνδαλο χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς

«Απαλλαγή χωρίς όρους» για τον Ντόναλντ Τραμπ προτείνει το Ανώτατο Δικαστήριο για το σκάνδαλο με την Ντάνιελς Facebook Twitter
Φωτ.: AP
0

Την «χωρίς όρους απαλλαγή» του Ντόναλντ Τραμπ συνιστά ο εισαγγελέας, αναφορικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τη Στόρμι Ντάνιελς.

Για τα 34 αδικήματα εις βάρος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, αναφορικά με την υπόθεσή των πληρωμών που έκανε εν κρυπτώ στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της, απαγγέλθηκε στον Τραμπ, ποινή απαλλαγής.

Αυτό ερμηνεύεται ως ποινή χωρίς όρους, κατά την οποία ο κατηγορούμενος δεν τιμωρείται με πρόστιμο, δεν φυλακίζεται και δεν λαμβάνει αναστολή. Το αξίωμα του προέδρου παρέχει «εκτεταμένη προστασία στον κάτοχο του αξιώματος», είπε ο δικαστής, προτού σημειώσει ότι οι «πολίτες αυτού του έθνους αποφάσισαν ότι πρέπει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο» και να απολαύσει αυτή την προστασία.

«Πρέπει να σεβόμαστε το αξίωμα της προεδρίας και την επικείμενη ορκωμοσία του», δήλωσε, πιο συγκεκριμένα. Ο Τραμπ έδωσε το «παρών» διαδικτυακά από το Μαρ-α-Λαγκο, μαζί με τον δικηγόρο του.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ακρόαση, με τον Τραμπ να γίνεται ο πρώτος πρώην πρόεδρος που κρίνεται ένοχος για έγκλημα, αλλά και ο πρώτος πρόεδρος που καταδικάζεται γι' αυτό. Ωστόσο, παραμένει μια τυπική διαδικασία, μιας και ο προεδρεύων δικαστής, Juan Merchan, είχε ξεκαθαρίσει από πριν, ότι δεν σκοπεύει να διατάξει ποινή φυλάκισης και μάλλον θα καταδικάσει τον εκλεγμένο πρόεδρο σε απόλυση χωρίς όρους, η οποία δεν επιφέρει καμία ποινή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε την Πέμπτη τον δρόμο για την καταδίκη του εκλεγμένου προέδρου στο πλαίσιο ποινικών αδικημάτων που αφορούσαν χρήματα, τα οποία καταβλήθηκαν στην πορνοστάρ. Το δικαστήριο απέρριψε τελευταία στιγμή την προσπάθεια του Τραμπ να αποτρέψει την καταδίκη του, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, μόλις 10 ημέρες πριν από την ορκωμοσία του για τη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι επικεφαλής δικαστές, Τζον Ρόμπερτς και Έιμι Κόνι Μπάρετ ενώθηκαν με τους τρεις φιλελεύθερους δικαστές του δικαστηρίου - τη Σόνια Σοτομαγιόρ, την Έλενα Κάγκαν και την Κιτάντζι Μπράουν Τζάκσον - σχηματίζοντας πλειοψηφία για την απόρριψη του αιτήματος του Τραμπ.

Με πληροφορίες από Reuters και APNews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM