Άντριου Τέιτ: Ήρθη ο κατ' οίκον περιορισμός, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος

Άντριου Τέιτ: Ελεύθερος από τον κατ' οίκον περιορισμό στη Ρουμανία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ήρθη ο κατ΄οίκον περιορισμός που είχε επιβληθεί στον Άντριου Τέιτ στη Ρουμανία, εν αναμονή της δίκης του όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και εμπορία ανθρώπων.

Ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν συνελήφθησαν τον περασμένο Μάρτιο ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Ιούνιο, με τους ίδιους να αρνούνται όλα όσα τους αποδίδονται.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, ενώ θα πρέπει να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα, όταν τους ζητείται, και να ενημερώνουν για οποιαδήποτε αλλαγή διεύθυνσης.

Παράλληλα, τους απαγορεύεται να επικοινωνήσουν με τις δύο Ρουμάνες συνεργάτες τους, που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες, τους μάρτυρες ή τα φερόμενα θύματα και τις οικογένειές τους. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των όρων θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή τους σε κατ' οίκον περιορισμό ή ακόμα και σε προληπτική κράτηση. Δικαστής θα ελέγχει τη συμμόρφωση με τους εν λόγω όρους για τις επόμενες 60 ημέρες.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στο ρουμανικό δικαστικό σύστημα για τη δίκαιη εξέταση του αιτήματός μας», ανέφερε εκπρόσωπος των αδελφών Τέιτ σε σχετική του δήλωση μετά το άκουσμα της απόφασης. «Αυτό το αποτέλεσμα μάς δίνει σιγουριά ότι ακόμα πιο ευνοϊκές εξελίξεις είναι στον ορίζοντα».

Άντριου Τέιτ: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Στα τέλη Ιουνίου, ο Βρετανός influencer και άλλα τρία άτομα κατηγορήθηκαν για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα.

Επανειλημμένα βρέθηκε υπό έλεγχο για τις δηλώσεις του, με τον ίδιο να αποκαλεί τον εαυτό του μισογύνη, ενώ υποστήριξε ότι οι γυναίκες είναι εν μέρει υπεύθυνες όταν βιάζονται και ότι ανήκουν στους άνδρες. Ο Τέιτ ισχυρίζεται επίσης ότι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε δεν είναι πραγματική, ενώ συγκρίνει τον κόσμο μας με τον εικονικό κόσμο του Matrix.

Ο Βρετανός, πρώην kickboxer, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τον ακολουθούν κυρίως (νεαροί) άνδρες. Ο λογαριασμός του απενεργοποιήθηκε πέρυσι από το Facebook και το Instagram, έχοντας μέχρι τότε 4,7 εκατομμύρια ακόλουθους.

Σημειώνεται πως το 2017, ο λογαριασμός του στο Twitter είχε μπλοκαριστεί, αλλά όταν ο Έλον Μασκ ανέλαβε τα ηνία της πλατφόρμας, ανέκτησε την πρόσβασή του, φτάνοντας στους 7,5 εκατομμύρια ακόλουθους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM
Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι' αυτό

Διεθνή / Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι' αυτό

Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ αναμφίβολα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά», επικρίνοντας τις «απειλητικές και γελοίες δηλώσεις» του Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
New York Times: Το Ιράν προετοιμάζεται για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Διεθνή / New York Times: Το Ιράν προετοιμάζεται για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Το Ιράν προετοιμάζει πυραύλους για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις αν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν - Αυξάνονται οι φόβοι για περιφερειακή σύρραξη και αντίποινα από ιρανικές και φιλοϊρανικές δυνάμεις
LIFO NEWSROOM
Τι κάνει ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν στις ΗΠΑ - Το φλερτ με Κίνα και οι εντάσεις με Ινδία

Διεθνή / Τι κάνει ο ισχυρότερος στρατιωτικός του Πακιστάν στις ΗΠΑ - Το «φλερτ» με Κίνα και οι εντάσεις με Ινδία

Ο Αρχηγός Στρατού του Πακιστάν, Ασίμ Μουνίρ, επισκέπτεται την Ουάσινγκτον για να ενισχύσει τις στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, παρά τις αυξανόμενες στρατηγικές δεσμεύσεις με την Κίνα και τις εντάσεις με την Ινδία
LIFO NEWSROOM