Αντιδράσεις Ζελένσκι - Πούτιν στην πρόταση του Παρισιού για εκεχειρία λόγω Ολυμπιακών Αγώνων

Αντιδράσεις Ζελένσκι - Πούτιν στην πρόταση του Παρισιού για εκεχειρία λόγω Ολυμπιακών Αγώνων Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απέναντι στην πρόταση για εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η πρόταση για διακοπή των εχθροπραξιών στην Ουκρανία κατά την διάρκεια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και συζητήθηκε αργότερα από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Από την μεριά του στο άκουσμα της πρότασης ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε στον διαδικτυακό ενημερωτικό ιστότοπο Ukrainska Pravda, πως δεν είναι σαφείς για εκείνον οι λεπτομέρειες της πρότασης αυτής.

Παράλληλα επισήμανε πως αν υπάρξει εκεχειρία, η Ρωσία μπορεί να βρει την ευκαιρία για να μεταφέρει τότε στρατιωτικό εξοπλισμό πιο κοντά στην Ουκρανία. «Ποιος θα διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις τους δεν θα προχωρήσουν προς εμάς κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας; Έτσι δεν καταλαβαίνω τις λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής μου ακούγεται ως μια μη βιώσιμη ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της Ρωσίας, ο  Βλαντίμιρ Πούτιν επιστρέφοντας από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κίνα, παραδέχθηκε ότι ο Σι Τζινπίνγκ του μετέφερε την πρόταση για την εκεχειρία, αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες. Ωστόσο επέκρινε τη Δύση επειδή απαιτεί από τη Ρωσία να τηρήσει την Ολυμπιακή εκεχειρία, την ώρα που ταυτόχρονα αποκλείει τους Ρώσους αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η χώρα έχει εκφράσει τις ίδιες αμφιβολίες με την Ουκρανία, καθώς υποστηρίζει πως θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί αυτή την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων για να εξοπλίσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της και να ανασυνταχθεί για τον πόλεμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM
«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM
Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM