Ανταλλαγή προειδοποιητικών πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα

Ανταλλαγή προειδοποιητικών πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να τραβήξουν την προσοχή του πληρώματος βορειοκορεατικού εμπορικού πλοίου το πρωί της Δευτέρας, διότι έκριναν ότι παραβίασε τα θαλάσσια de facto σύνορα των δυο κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα, σε περιοχή που διεκδικούν Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το βορειοκορεατικό φορτηγό πλοίο φέρεται να πέρασε τη λεγόμενη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή, κοντά στο νησί Μπενγκγιόνγκ, στις 03:42 (τοπική ώρα), κατόπιν, μετά τα προειδοποιητικά πυρά του νοτιοκορεατικού Πολεμικού Ναυτικού, κινήθηκε προς βορρά, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Βόρεια Κορέα υποστήριξε πως νοτιοκορεατικό πολεμικό πέρασε τη νοητή γραμμή των θαλάσσιων συνόρων και ο βορειοκορεατικός στρατός άνοιξε πυρ προειδοποιητικά δέκα φορές με εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών.

Σκοπός ήταν να απομακρυνθεί το «σκάφος του εχθρού», σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των αρχών που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM