Ανώνυμος δωρητής έδωσε 30 εκατ.$ για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Ανώνυμος δωρητής έδωσε 30 εκατ.$ για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία Facebook Twitter
Φωτ.; EPA
0

Ένας κάτοικος των ΗΠΑ με καταγωγή από το Πακιστάν δώρισε ανώνυμα 30 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα των φονικών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, έγραψε το Σάββατο στο Twitter ότι ήταν «βαθιά συγκινημένος από το παράδειγμα» που έδωσε ένας ανώνυμος συμπατριώτης του, ο οποίος μπήκε στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και έκανε τη δωρεά υπέρ των σεισμοπαθών.

Το tweet του Σαρίφ ανέφερε ακόμη: «Τέτοιες σπουδαίες πράξεις φιλανθρωπίας επιτρέπουν στην ανθρωπότητα να θριαμβεύσει πέρα από τις φαινομενικά ανυπέρβλητες αντιξοότητες».

Ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Election Post, Μουσταγά Τανγιέρι, έγραψε στο Twitter ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Μουράτ Μερκάν, επιβεβαίωσε τη δωρεά.

Η δωρεά ήρθε επίσης μετά τις εκκλήσεις του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για 77 εκατ. δολάρια προκειμένου να δοθούν μερίδες φαγητού σε τουλάχιστον 590.000 εκτοπισμένους στην Τουρκία και 284.000 στη Συρία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, περίπου 45.000 από αυτούς τους ανθρώπους ήταν πρόσφυγες και άλλοι 545.000 εκτοπίστηκαν εσωτερικά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM