Σεισμός στην Τουρκία: Βίντεο ντοκουμέντο με τη διάσωση παιδιού από την ΕΜΑΚ, μέσα στα συντρίμμια

Σεισμός Τουρκία: Βίντεο ντοκουμέντο με τη διάσωση παιδιού από την ΕΜΑΚ, μέσα στα συντρίμμια Facebook Twitter
0

Μοναδικές εικόνες από τις δραματικές προσπάθειες της ΕΜΑΚ, μετά τους φονικούς σεισμούς, να διασώσει παιδί μέσα από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Χατάι της Τουρκίας, κατέγραψε βίντεο.

Στο βίντεο του OPEN διακρίνονται οι διασώστες της ΕΜΑΚ μέσα στα χαλάσματα, να ανοίγουν τούνελ, ακόμη και έρποντας να προσπαθούν να προσεγγίσουν το παιδί, ενώ έχουν φτιάξει και τα απαραίτητα υποστυλώματα. 

Την ώρα της επιχείρησης γίνονται μετασεισμοί, αλλά εκείνοι συνεχίζουν. Η επιχείρηση του απεγκλωβισμού, απόσπασμα της οποίας καταγράφεται στο βίντεο, διήρκησε πολλές ώρες και είχε ευτυχές αποτέλεσμα.

Οι ευρωβουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή

Στο μεταξύ η πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα κάλεσε τους ευρωβουλευτές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία, κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό του λαού της Τουρκίας και της Συρίας, ανέφερε η κ. Μέτσολα, προσθέτοντας ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ έχει ενεργοποιηθεί και αποστέλλεται βοήθεια. «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες εκείνων που σκοτώθηκαν, εγκλωβίστηκαν, τραυματίστηκαν, καθώς και με όλους τους διασώστες που παλεύουν νυχθημερόν για να σώσουν ζωές», τόνισε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ευρωβαρόμετρο: Στην Ελλάδα περισσότεροι από τους μισούς απαντούν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και δέχεται παρεμβάσεις

Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας για την άποψη των πολιτών της ΕΕ για το δικαστικό σύστημα - Μόνο 4 στους 10 πολίτες στην ΕΕ κρίνουν ως «καλό» το δικαστικό τους σύστημα
NEWSROOM
Τρίκαλα: Δύο επιθέσεις από αγέλες αγριογούρουνων μέσα σε 48 ώρες

Ελλάδα / Τρίκαλα: Αγριογούρουνα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αγρότες δύο φορές σε 48 ώρες

Μία αγέλη από αγριογούρουνα τραυμάτισε αγρότη στο Ζάρκο και ακόμη μία αγέλη αγριόχοιρων παρέσυρε και ποδοπάτησε άλλον αγρότη που ήταν πάνω στην ακινητοποιημένη μοτοσικλέτα του
NEWSROOM