Άννα Νετρέμπκο: Η επιστροφή της στη Δύση - Αποθεώθηκε στη Σκάλα του Μιλάνου

Άννα Νετρέμπκο: Η επιστροφή της στη Δύση - Αποθεώθηκε στη Σκάλα του Μιλάνου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Η Άννα Νετρέμπκο επέστρεψε στη Σκάλα του Μιλάνου σε μια παράσταση που έτυχε αποθεωτικής αποδοχής από το κοινό.

Μετά από παραστάσεις σε Μονακό και Παρίσι, η υψίφωνος του λυρικού θεάτρου επέστρεψε στη θρυλική όπερα και καταχειροκροτήθηκε. 

Η Νετρέμπκο άνοιξε την sold-out παράσταση της Παρασκευής με την άρια “Io son l’umile ancella” από την όπερα “Adriana Lecouvreur”. 

Η ερμηνεύτρια μοιράζεται τη σκηνή με τη μετζο-σοπράνο Ελένα Μαξίμοβα, τον νεαρό Ιταλό βιολονίστα Τζιοβάνι Αντρέα Ζανόν και τον πιανίστα Μαλκόλμ Μαρτινό. 

«Κάθε φορά που τραγουδάω στη Σκάλα του Μιλάνου νιώθω σα να γυρίζω σπίτι. Έχω κάνει τόσες παραστάσεις και είχα την τιμή να πρωταγωνιστήσω σε τόσες πρεμιέρες στο θρυλικό αυτό θέατρο που διατηρεί μια ξεχωριστεί θέση στην καρδιά μου» ανέφερε μεταξύ άλλων η διάσημη σοπράνο. 

Λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, ωστόσο, η Νετρέμπκο αναγκάστηκε να αποσυρθεί προσωρινά από την επαγγελματική της ζωή, με πολλές λυρικές σκηνές στον κόσμο να ακυρώνουν παραστάσεις της. 

Αρχικά, η 50χρονη ντίβα της παγκόσμιας όπερας είχε αρνηθεί να καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και είχε επικριθεί για τη στάση της. Στη συνέχεια, ωστόσο, η ίδια διαχώρισε τη θέση της, καταδικάζοντας τον πόλεμο, δηλώνοντας τη στήριξή της στα θύματά του και διευκρινίζοντας πως δεν ανήκει κάπου πολιτικά ούτε στηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο. 

Σε αντίθεση με άλλους διεθνείς θεσμούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς, που έσπευσαν να ακυρώσουν τις συμμετοχές Ρώσων, ως αντίποινα για τον πόλεμο, η όπερα του Μιλάνου αποφάσισε να πραγματοποιήσει κανονικά την παράσταση, η οποία είχε κλειστεί πολύ πριν την εκκίνηση των εχθροπραξιών. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM