Ανησυχία από τους Εβραίους της Ευρώπης για το ποσοστό του AfD

Ανησυχία από τους Εβραίους της Ευρώπης για το ποσοστό του AfD Facebook Twitter
2

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την επίδοση του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις βουλευτικές εκλογές, ενώ κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της Μπούντεσταγκ να μην σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μαζί του.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το AfD συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων και καταφέρνει να εισέλθει για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα. Η ακροδεξιά δεν εκπροσωπείται στη Μπούντεσταγκ από τη δεκαετία του 1950.


«Ελπίζουμε ότι τα κεντρώα κόμματα στη Μπούντεσταγκ θα διασφαλίσουν ώστε το AfD να μην εκπροσωπείται στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο.


«Κάποιες από τις απόψεις που έχει εκφράσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εμπεριέχουν ανησυχητικά ποσοστά μισαλλοδοξίας που δεν έχει παρουσιαστεί στη Γερμανία για πολλές δεκαετίες και που φυσικά ανησυχούν πολύ τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους Εβραίους», επισημαίνει.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM