Ανατολικά της Μοσούλης, η πρώτη προσευχή Χριστιανών σε μια μισοκαμένη εκκλησία

Ανατολικά της Μοσούλης, η πρώτη προσευχή Χριστιανών σε μια μισοκαμένη εκκλησία Facebook Twitter
1

Δίπλα στους μισοκαμένους τοίχους και μπροστά από το κατεστραμμένο ιερό, δεκάδες Ιρακινοί Χριστιανοί παρέστησαν σήμερα στη λειτουργία στην Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Καρακός, που τελέστηκε για πρώτη φορά μετά την ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.


Οι καμπάνες του ναού ήχησαν στην πόλη που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά περίχωρα της Μοσούλης όπου τα ιρακινά στρατεύματα, επικουρούμενα από χερσαίες και αεροπορικές ξένες δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ, ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση του τζιχαντιστές ενόψει τις μάχης για την ανακατάληψη της πόλης της Μοσούλης.


«Σήμερα το Καρακός είναι ελεύθερο από το Ντάες (σ.σ αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)» είπε στους πιστούς ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης Μπούτρους Μόσε.

Το Ισλαμικό Κράτος έβαλε στο στόχαστρό τους πιστούς και τους χώρους λατρείας των μειονοτικών ομάδων τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Όταν κατέλαβε τη Μοσούλη πριν από δύο χρόνια έδωσε τελεσίγραφο στους Χριστιανούς: πληρώστε τον φόρο που σας επιβάλλουμε, προσηλυτιστείτε το Ισλάμ ή πεθάνετε από το ξίφος.


Οι περισσότεροι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έφυγαν προς την αυτόνομη κουρδική περιοχή, αφήνοντας πίσω τους ένα από παλαιότερα κέντρα του Χριστιανισμού.


«Ο ρόλος μας σήμερα είναι να απομακρύνουμε όλα τα κατάλοιπα του Ντάες» σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος. «Αυτό περιλαμβάνει να διαγράψουμε κάθε εξέγερση, κάθε διχασμό, κάθε διαμάχη που μας θυματοποίησαν» τόνισε ο καθολικός αρχιεπίσκοπος, που γεννήθηκε στο Καρακός.


«Ο πολιτικός και δογματικός αλληλοσπαραγμός, ο διαχωρισμός μεταξύ ενός άνδρα από έναν άλλο, ενός ηγέτη από έναν υποστηρικτή, αυτές οι νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν» σημείωσε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια