Αναστασιάδης: Τα κυριαρχικά δικαιώματά μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

Αναστασιάδης: Τα κυριαρχικά δικαιώματά μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση Facebook Twitter
0

Ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε σήμερα ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Σχολιάζοντας δήλωση του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θέτει θέμα αναβολής των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί να τεθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, θέμα το οποίο άπτεται της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Σε δηλώσεις στο περιθώριο επισκέψεών του σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, με την ευκαιρία του Πάσχα, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να κατανοήσει πως δεν θα επιτευχθεί η επιθυμητή λύση στο Κυπριακό με απειλές και με εκβιασμούς, και υπέδειξε πως δεν μπορεί μια χώρα να παραμένει υπό την προστασία ή τις εγγυήσεις μιας τρίτης χώρας. Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο παραχώρησης των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ σε τούρκους υπηκόους, μετά τη λύση του Κυπριακού.


Τέλος, δήλωσε ότι συμφωνήθηκε (με τον κ. Ακιντζί) ότι δεν θα υπάρξει επιδιαιτησία, διαμεσολάβηση ή υποβολή άτυπων εγγράφων από τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM