Αναστασιάδης: Μεγάλες ελπίδες για ενεργειακά αποθέματα στην κυπριακή ΑΟΖ

Αναστασιάδης: Μεγάλες ελπίδες για ενεργειακά αποθέματα στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Οι ελπίδες σχετικά με τις γεωτρήσεις για ενεργειακά αποθέματα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μεγάλες, αλλά η κυβέρνηση είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.


Μιλώντας στο πέμπτο Ενεργειακό Συμπόσιο, στη Λευκωσία, υπό τον τίτλο «Κύπρος: Η νέα ενεργειακή πύλη της Ευρώπης», ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι οι πρωτοβουλίες για αναβάθμιση των σχέσεων με γειτονικά κράτη και επεσήμανε ότι δρομολογούνται τριμερής συναντήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας με Αίγυπτο, Ιορδανία και Ισραήλ.


Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ακόμη ότι τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Total, την οποία χαρακτήρισε ενεργειακό εταίρο της Κύπρου.

Τόνισε ότι στα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησής του έγιναν πολλά στον τομέα της ενέργειας και προγραμματίζονται περισσότερα, προσθέτοντας ότι οι στόχοι που τέθηκαν είναι φιλόδοξοι, αλλά ταυτόχρονα και υλοποιήσιμοι. Πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκαν, τέσσερις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και εντός του 2018 προγραμματίζονται ακόμα τέσσερις-πέντε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM