Την ανακάλυψη νέων θαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ενδέχεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

 

Δημοσίευμα της «Γενί Σαφάκ» αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος πρόκειται να κάνει τη μεγάλη έκπληξη ανακοινώνοντας την εύρεση νέου μεγάλου κοιτάσματος. Την είδηση μετέδωσε και το Bloomberg, το οποίο έκανε λόγο για «νέο κοίτασμα που αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της χώρας».

 

«Η Τουρκία ανακάλυψε νέο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Τα αρχικά δεδομένα από το κοίτασμα Amasra-1, δείχνουν μια μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Οι ερευνητές πέρυσι βρήκαν 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο Tuna-1 και τώρα πέτυχαν νέο κοίτασμα που αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της χώρας», μεταδίδει χαρακτηριστικά το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

 

 

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συμμετάσχει στις 14:00 το μεσημέρι σε τηλεδιάσκεψη με τους αξιωματικούς που συμμετέχουν στην άσκηση «Θαλασσόλυκος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δηλώσεις αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.