Αμπράμοβιτς: Απορρίφθηκε η προσφυγή του για ανάκληση των κυρώσεων της ΕΕ

Απογοητευμένος ο Ρομάν Αμπράμοβιτς- Έχασε την προσφυγή του σε βάρος των ευρωπαϊκών κυρώσεων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη μη ανάκληση των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί από την ΕΕ μετά από προσφυγή του. 

Το δικαστήριο, το οποίο απέρριψε και τη διεκδίκηση του Αμπράμοβιτς για αποζημίωση, επισήμανε τον ρόλο του στη ρωσική χαλυβουργική εταιρεία Evraz και το γεγονός ότι ο χάλυβας αποτελεί μείζονα πηγή εισοδήματος για τη ρωσική κυβέρνηση. «Το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή του κ. Αμπράμοβιτς, επιβεβαιώνοντας έτσι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον του», ανέφερε στην απόφασή του το δικαστήριο της ΕΕ.

«Πράγματι το Συμβούλιο δεν έσφαλε στην αξιολόγησή του, όταν αποφάσισε να περιλάβει και στη συνέχεια να διατηρήσει το όνομα του κ. Αμπράμοβιτς στους εν λόγω καταλόγους, υπό το φως του ρόλου του στον όμιλο Evraz και, ιδιαίτερα, στη μητρική εταιρεία του», πρόσθεσε αναφερόμενο στους καταλόγους των κυρώσεων.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του πως είναι απογοητευμένος από την απόφαση. «Παρόλο που είμαστε απογοητευμένοι με τη σημερινή απόφαση, καλωσορίζουμε το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν υιοθέτησε αρκετά επιχειρήματα που παρουσιάσθηκαν από το Συμβούλιο της ΕΕ και δεν τα περιέλαβε ως βάση για τη διατήρηση των κυρώσεων», αναφέρει ο Αμπράμοβιτς στη δήλωση που εκδόθηκε εξ ονόματός του.

«Ο κ. Αμπράμοβιτς δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων οποιασδήποτε κυβέρνησης, περιλαμβανομένης της ρωσικής, και δεν έχει κατ' ουδένα τρόπο επωφεληθεί από τον πόλεμο» συμπλήρωσε. 

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα το Φεβρουάριο του 2022 να εισβάλουν στην Ουκρανία, η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και σε Ρώσους επιχειρηματίες, όπως ο Αμπράμοβιτς, ενώ πάγωσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM